21 oktober 2009

Emmylou Harris as Intended To Be

De  Amerikaanse countryzangeres, folkzangeres en songwriter Emmylou Harris (Birmingham (Alabama), 2 april 1947) kende vooral in de jaren zeventig succes. Ze heeft met zeer veel bekende artiesten uit de country- en folkwereld samengewerkt. Harris nam bijna veertig jaar geleden haar eerste plaat op en werd in februari 2008 opgenomen in de Country Music Hall of Fame. Al die jaren bleef ze live en in de studio zeer actief.

Ze zong een indrukwekkend solo-oeuvre bijeen dat naast eigen werk ook zorgvuldig gekozen covers omvat. Ze begon met zingen met Gram Parsons. Na zijn vroege dood moest Emmylou doorgaan als solo-artiest en ze is vanaf dat moment geen moment gestopt. Bekend om haar "folk" stijl, gemengd met country en rock, is het nooit te voorspellen wat je te horen krijgt.

Vanaf het midden van de jaren zeventig werkte ze veelvuldig samen met onder andere Dolly Parton en Linda Ronstadt en Neil Young. Zo waren zij alle drie te horen in het achtergrondkoor van Harris' kerstnummer "Light of the Stable". Samen met Ronstadt en Parton nam ze twee albums op (Trio (1987) en Trio 2 (1999), en samen met Ronstadt hetn duetalbum "Western Wall: The Tucson Sessions" (2000).
Begin de jaren negentig dreigde ze even weg te deemsteren. In 1995 nam ze, samen met Daniel Lanois, 'Wrecking Ball' op, een voor haar doen zeer experimentele plaat die ze ook live wist te verzilveren. Vele niet country liefhebbers kwamen zo in contact met haar unieke stemgeluid en zouden haar blijven volgen.

Op haar eerste studioalbum in vijf jaar "All I Intended To Be" pakt bijvoorbeeld de samenwerking met de zusjes Kate en Anna McGarrigle weer heel goed uit en is ook de tweede stem van Dolly Parton memorabel. Achter de knoppen zat Brian Ahern, dezelfde producer die haar hielp om de klassiekers 'Elite Hotel, Pieces of the Sky en Blue Kentucky Girl' in te blikken. Op het menu staan, naast zelfgeschreven levensliederen ook parels geschreven door Tracy Chapman ('All that you have is your soul'), Merle Haggard en Billy Joe Shaver.

Emmylou Harris – All I Intended To Be (2008)
01 Shores of White S..> - 4.0M
02 Hold On.mp3 - 4.2M
03 Moon Song.mp3 - 3.8M
04 Broken Man's Lame..> - 4.6M
05 Gold.mp3 - 3.2M
06 How She Could Sin..> - 3.4M
07 All That You Have..> - 4.3M
08 Take That Ride.mp3 - 3.3M
09 Old Five and Dime..> - 3.9M
10 Kern River.mp3 - 3.7M
11 Not Enough.mp3 - 3.1M
12 Sailing Round the..> - 5.1M
13 Beyond the Great ..> - 4.1M
h**p://freebornsl.com/Music/All%20I%20Intended%20to%20Be/

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home