14 oktober 2009

Waiting for Waylon's Wicked Ways?

Waylon (Willem Bijkerk, 20 april 1980, Apeldoorn) wordt de nieuwste soulsensatie genoemd en is de eerste Nederlandse artiest die een contract bij het Amerikaanse platenlabel Motown in de wacht heeft gesleept.

Waylon is niet alleen vernoemd naar countryzanger Waylon Jennings, maar maakte vroeger zelf ook country en Americana. Eén van zijn opnames komt bij Jennings terecht, maar als de Nederlander hem opzoekt in Nashville, is de oude zanger stervende. Waylon gaat in coverbandjes zingen, krijgt een zoon, scheidt van zijn vrouw, stort zich in seks, drugs en rock ‘n’ roll, maar zijn familie helpt hem erbovenop.
En dan wordt hij tweede bij Holland’s Got Talent. Na een tip van Ilse DeLange tekent Universal hem.

 Hij stuurt een demotape naar de Engelse producers Martin Terefe en Sacha Skarbek, verantwoordelijk voor de nummers van wereldsterren als Duffy en James Morrison. Hij wordt al snel uitgenodigd door de producers en na vier maanden schrijven, zingen en opnemen is het resultaat klaar: Waylons debuutalbum Wicked Ways. De cd komt via Universal uiteindelijk terecht bij Motown en Waylon wordt daarmee de eerste Nederlandse solo-artiest bij dit beroemde label.
Bij het horen van Wicked Way schiet me eigenlijk meteen één Nederlandse geestverwant te binnen: Boris, maar Boris is meer soul, en Waylon zoekt meer de rock-richting op.

Op het debuutalbum hoor je na de vertrouwde single Wicked Way het nummer Fragile People, een midtempo countryrock met een opvallende rol voor een banjo. Tell me what you’re thinking bevat een onweerstaanbare melodie, heerlijke strijkers en een heerlijk pianogeluid. Happy Song is het eerste nummer met het klassieke Motown-geluid uit de hoogtijdagen van The Supremes. Sometimes an angel is pure onversneden country inclusief steel guitar, en Don’t go changing is een soulslijper met een stuwend orgel.  Op afsluiter Until we meet again laat Waylon nog eens horen dat hij echt wel wat in zijn mars heeft, ondanks de wat vlakkere nummers...

h**p://www.waylon.nl/

Waylon - Wicked Ways (2009)
01. Wicked Way
02. Fragile People
03. Could Have Been Me
04. Nothing To Lose
05. Hey
06. Tell Me What Youre Thinking
07. Happy Song
08. Sometimes An Angel
09. Dont Go Changing
10.Aint Nothing Wrong With That
11.Hate Me
12.Until We Meet Again
h**p://lix.in/-5f5a7e

Labels: ,

2 Comments:

At vrijdag, 26 maart, 2010, Anonymous Anoniem said...

(L)

 
At vrijdag, 26 maart, 2010, Anonymous Anoniem said...

Willem je hoort bij ons;) Kom weer ns wat vaker naar apeldoorn!

 

Een reactie posten

<< Home