28 oktober 2009

Suite for Claude Bolling & Jean-Pierre Rampal

De Franse pianist, arrangeur en componist Claude Bolling (Cannes, 10 april 1930) trad op zijn veertiende al op met grootheden als Lionel Hampton, Roy Eldridge en Kenny Clarke.
Hij heeft muziek geschreven voor meer dan 100 films (hoofdzakelijk Franse). Zijn eerste soundtrack was voor een documentaire over het Filmfestival van Cannes (1957), maar hij ook bekend voor de scores van Borsalino (1970) en California Suite (1978).
Vandaag de dag kennen we hem vooral van zijn cross-overs met de klassieke muziek. Zijn Suite for Flute and Jazz Piano Trio is geschreven in samenwerking met Jean-Pierre Rampal en een geslaagde mix van barokke elegantie met een moderne swing. Het werk stond meer dan twee jaar bovenaan in de Amerikaanse hitparade (en bleef 530 weken in de Top 40) en wordt tegenwoordig nog altijd uitgevoerd in klassieke concertzalen.
Na zijn werk met Rampal werkte hij o.a. nog met Alexandre Lagoya, Maurice André en Yo-Yo Ma, maar ook met Duke Ellington, Stéphane Grappelli, Django Reinhardt en Oscar Peterson.

Jean-Pierre Rampal (Marseille, 7 januari 1922 – Parijs, 20 mei 2000) was een wereldberoemd Frans fluitist. Rampal heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de acceptatie van de fluit als soloinstrument. Hij droeg bij aan de herontdekking van muziek uit de barok en de vroegklassieke periode.
Rampal ondernam ook uitstapjes naar de jazz, onder andere met Claude Bolling, en de wereldmuziek, met de Japanse fluitist Hozan Yamamoto.
Rampal heeft zeer veel LP- en CD-opnamen gemaakt.

Claude Bolling & Jean-Pierre Rampal - Suite for Flute & Jazz Piano Trio (1975)
1. Baroque And Blue
2. Sentimentale
3. Javanaise
4. Fugace
5. Irlandaise
6. Versatile (With Bass Flute)
7. Veloce
h**p://rawfire.torche.com/~dace/mp3/claude/flute/

Claude Bolling & Jean-Pierre Rampal - Suite for Flute & Jazz Piano Trio, No.2
1. Espiegele
2. Amoureuse

3. Entr'amis

4. Vagabonde

5. Pastorale

6. Affectueuse

7. Intime

8. Jazzy
h**p://rawfire.torche.com/~dace/mp3/claude/no2/

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home