10 juni 2009

The Lady is a Lemper

Zangeres, actrice en diva Ute Lemper (Münster, 1963) is één van de weinige hedendaagse Duitse sterren die internationale erkenning geniet. Haar talent werd al vroeg ontdekt. Op haar negende begon ze met piano-, zang- en balletlessen.
Tegen de tijd dat ze vijftien was, had de jonge Lemper al opgetreden als jazz zangeres in Muenchen en was ze de Panama Drive Band begonnen. Ze kreeg een degelijke opleiding aan het vermaarde Max-Reinhardt Instituut in Wenen en maakte haar theaterdebuut in diezelfde stad in 1983.

Hierna nam haar internationale carriere een hoge vlucht; ze trad op in Milaan, Berlijn, Tokyo, Hongkong, Parijs, Jeruzalem en Londen.
In 1990 stond ze voor het eerst in een opnamestudio om liederen uit haar brede repertoire op te nemen.
Ute Lemper''s brede artistieke talent omvat ook schilderijen. Die werden tentoongesteld in Parijs en Hamburg. Ondanks al haar activiteiten, blijft de nadruk op haar theaterwerk liggen.
Ze heeft de uitstraling van Greta Garbo en Marlene Dietrich en staat bekend als de opmerkelijkste musicalzangeres sinds tijden. Ze blinkt uit in veelzijdigheid.

Haar laatste album ‘Between Yesterday and Tomorrow' kwam eind februari 2008 uit. Onder dezelfde naam gaf ze een aantal unieke concerten met opvallende nummers uit haar repertoire. Zijzelf noemde het een reis door mijn hart. "Het is een verzameling herinneringen, indrukken, momenten van geluk, maar ook kwetsbare momenten van twijfel en woede. De liedjes hebben een helende werking en verzachten de wonden met positiviteit en poëzie.”

Ute Lemper - Between Yesterday And Tomorrow (2008)
01. La Memoire De La Mer
02. Du Sang Et Des Plumes
03. Je Ne Sais Pas
04. Amis D Un Soir
05. The Greatest Ride
06. Luna
07. Ghosts in Berlin
08. Wings of Desire
09. Nomad
10. Here is Love
11. Nevada
12.  September Mourn
13. Blood and Feathers
14. Strangerfriend
h**p://lix.in/-44d61c

Drawings & sketches: Every Picture tells a Story
Fictitious CD covers: Heart on my sleeve

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home