27 mei 2009

Let the Truth Be Told about Laura Izibor

Laura Izibor (13 mei 1987, Dublin, Ierland) wordt ondanks haar leeftijd nu al vergeleken met Amerikaanse soullegendes als Aretha Franklin, Roberta Flack en Candi Staton. Niet doen. Geef het kind een kans. Laat haar groeien en leg haar niet meteen tegen een meetlat die niet realistisch is...

Op 13-jarige leeftijd ontdekte Izibor muziek van Stevie Wonder, Marvin Gaye, Roberta Flack, Otis Redding en was ze verkocht. Ze ging op haar 13e pianospelen en won twee jaar later Ierlands prestigieuze 2FM Song Contest New Hope. In 2006 werd zij bekroond met de New Hope Award (de Ierse Grammy). Daarmee was zij de eerste artiest die deze prijs kreeg zonder dat er nog een plaat uit was.
In 2007 verscheen dan 'Let the Truth Be Told', het debuutalbum. Izibor trok meteen de aandacht van de groten uit het vak en deelde het podium al met sterren als John Legend, Jamie Cullum, Angie Stone, The Roots en soulpriester Al Green.

'Let the Truth Be Told' is nu eindelijk ook bij ons uit, en het is meteen een van de debuten van dit jaar! De nummers zijn opgenomen in studio’s in New York, Philadelphia, Atlanta, en natuurlijk Dublin. Uiteraard ga je bij beluistering denken aan Joss Stone, Sabrina Starke, Lizz Wright. Leela James en een hele reeks andere dames die sterk debuteerden...
De cd opent fors met 'Shine' (de vorige single) en heeft met 'If Tonight is My Last' een nu-soul-klassieker in huis. 'What Would You Do' is dan weer stevig en heeft een stuwende drive. En Izibor bewijst hier dat ze durft door te zingen (zoals bvb. Erykah Badu).
'Form My Heart to Yours' werd een terechte nieuwe single-keuze.
The Worst is Over' is een sterk Aretha Franklin-achtig soulnummer. Geen eigentijdse beat, geen Mariah Carey-gejengel. Dit is zingen! ‘Yes (I’ll Be Your Baby)’ pakt dan weer wat knallender uit en bevat wat meer gitaar- en blaaswerk, maar toch komt Izibors elastieken stem daar moeiteloos bovenuit.. Het ietwat kleurloze 'I Don't Want You Back' had op het laatste album van Alicia Keys kunnen staan. En de cd sluit rustig af met 'Mmm'.
Ondanks mijn veelvuldig namedroppen heeft Izibor een zeer eigen geluid. Die stem, he...

...officiele media:
h**p://www.lauraizibor.com
http://www.myspace.com/lauraizibor
h**p://www.warnermusic.nl/Artiesten/Laura_Izibor/Nieuws/Laura_Izibor-'From_My_Heart_To_Yours'

...een interview met Laura Izibor:
h**p://www.ze.nl/lezen/Interview-Laura-Izibor/1494/

Laura Izibor - Let the Truth Be Told (2009)
1. Shine - 3:36
2. Don't Stay - 4:00
3. If Tonight Is My Last - 3:36
4. What Would You Do - 4:35
5. From My Heart To Yours - 3:48
6. Perfect World - 4:37
7. The Worst Is Over - 3:15
8. Yes (I'll Be Your Baby) - 3:41
9. I Don't Want You Back - 3:19
10. Mmm... - 3:25
h**p://neozenith.com/Laura%20Izibor%20-%20Let%20The%20Turth%20Be%20Told%20(2009)/
of h**p://lix.in/-44dfd6

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home