16 maart 2011

Blast: the Mahala Rai Banda!

De Roemeense Roma-band Mahala Raï Banda bestaat uit twee generaties, enerzijds voormalige muzikanten uit het leger en anderzijds jonge muzikanten uit Clejani, bij Boekarest, (onder andere violist Aurel Ionita en producer Stéphane Karo en 2 zonen van Nicolae Neacşu de voorman van Taraf de Haidouks) die de traditionele zigeunermuziek, Lăutari, mengen met balkan beats.

Mahala Raï Banda breekt in 2007 door als het nummer Mahalageasca in een remix van DJ Shantel gebruikt wordt in de film Borat. Dit nummer wordt hierna ook op single uitgebracht en komt in januari 2008 in de hitlijsten. Op het album Mahala Raï Banda zijn meer traditionelere nummers te horen.

In 2009 kwam hun tweede album Ghetto Blasters uit. Het album Ghetto Blasters swingt van de eerste tot laatste noot en is absoluut een van de beste Balkanreleases van 2009. Op het cd-hoesje afficheren ze zichzelf als het Balkan-equivalent van de Memphis Horns en Muscle Shoals ritme-sectie uit de gouden soultijd, een vergelijking die wat vergezocht lijkt...

Mahala Rai Banda - Ghetto Blasters (2009)
01. Tu Romnie
02. Nu Mai Beau
03. Zabrakadabra
04. Avante Me Fante
05. Zuki Zuki
06. Balada
07. Solo Para Ti
08. Hora Din Mahala
09. Ding Deng Dong
10. Balkan Reggae
11. Na Janes
12. Kolo Baro
13. Am Plecat De Jos
h**p://freeworldmusic.free.fr/.Music/Mahala_rai_banda/Ghetto_Blasters/

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home