10 maart 2011

Tokimonsta's Midnight Menu

Tokimonsta is een Zuid-Koreaanse (Jennifer Lee) uit Los Angeles, die aparte instrumentale samplebased elektronica brengt. Ze maakt daarbij gebruik van haar klassieke-piano-achtergrond. Ze creëert zeer diverse soundscapes door er live-instrumenten, percussie en krakende vinylplaten in te verwerken. Door haar eigenwijze creatie van beats is ze in staat om "vintage sounds" te mixen met progressieve stijlen.

Haar debuut-cd "Midnight Menu" neemt je mee naar zeer uiteenlopende sferen. De opener "Gamble" lijkt een collages van drie songs (maar dan tegelijkertijd gespeeld) en neigt toch wel erg naar de lounge van Pizzicato 5 . "Death by Disco" is -ondanks de titel- veel verschuldigd aan funk en soul. "Cheese smoothie" doet zijn titel dan wel weer eer aan: veel te zwaar op de maag. En af en toe kan ze het toch niet laten om te verwijzen naar haar Oosterse komaf: de old school-electronica van Y.M.O . is zeer duidelijk aanwezig in "Lucid waking".
Hoewel het geheel natuurlijk een en al strakke electronica is, smeult er toch voldoende soul onder de oppervlakte. "Madness" is chill, "Simple reminder" is acid jazz en "Solitary Joy" en "Lovely Soul" is (on)versneden ...euh, lovely soul.

Wie haar live wil zien, kan morgen (vrijdag 11 maart) terecht in de Vooruit in Gent. Voor mee info daatover: h**p://www.democrazy.be/


h**p://www.tokimonsta.com/
h**p://www.facebook.com/tokimonsta

Tokimonsta - Midnight Menu (2010)
1. Gamble
2. Sweet Day
3. Sa Mo Jung
4. Deathbydisco
5. Look-a-like
6. Cheese Smoothie
7. Lucid Waking
8. Solitary Joy (ft. Shuanise)
9. Simple Reminder
10. Questing
11. Madness
12. Bready Soul
13. Lovely Soul
14. Solitary Joy [RLP & Sauce81 Remix]
h**p://theindexof.net/download/kgs39/TOKiMONSTA___Midnight_Menu.rar

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home