23 februari 2011

Without any fear: Jazmine Sullivan

Het talent van Jazmine Sullivan (9 april 1987, Philadelphia, Pennsylvania) werd gespot bij het zingen in een kerkkoor. Ze werd al snel soliste van dat koor en ontving een aanbieding van een platenlabel.

In de tv-show "Showtime at the Apollo", viel ze op ondanks haar jonge leeftijd. Op haar dertiende zong ze live met Stevie Wonder.
In 2003 waren er onderhandelingen met een platenmaatschappij, maar die sprongen af. Sullivan liet zich echter niet afschrikken en ging schrijven voor andere (en niet de minste): Missy Elliott, Christina Milian en 50 Cent. En dat is natuurlijk ook geen verkeerde manier om een plaats te vinden in het muzikale landschap. In 2008 volgt dan toch dat contract, en in datzelfde jaar verschijnt haar eerste album: "Fearless", dat een verrassende rijpheid laat horen voor zo'n jonge vrouw. Het album liet een aanzienlijke dosis soul en r'n'b horen, gekruid met een vleugje gospel.

Ik leerde haar cd kennen door het ferme nummer "Bust the windows of your car" dat ook in een van de eerste afleveringen van Glee zit. "Need you bad" van dat zelfde album heeft een reggaesmaakje en "Lions, Tigers and Bears" proeft naar sixties blue-eyed-soul. "One Night Stand" geeft aan welke kansen Adele liet liggen op haar nieuwe CD, en "Dream Big" laat dan weer horen waarom de Black Eyed Peas weer out zijn. En een waarlijk topnummer is het warme, aanstekelijke jazzy gospelnummer "In Love with Another Man". De CD sluit af met het vrolijke Motown-soul-getinte "Switch!".
"Fearless" is geen echte grote klassieker maar houdt wel veel beloften in voor de toekomst.

Jazmine Sullivan - Fearless (2008)
01 - Bust Your Windo..> - 6.1M
02 - Need U Bad.mp3 - 5.9M
03 - My Foolish Hear..> - 5.0M
04 - Lions, Tigers &..> - 5.8M
05 - Call Me Guilty.mp3 - 4.7M
06 - One Night Stand..> - 4.9M
07 - After the Hurri..> - 5.5M
08 - Dream Big.mp3 - 5.0M
09 - Live a Lie.mp3 - 4.5M
10 - Fear.mp3 - 5.4M
11 - In Love with An..> - 6.0M
12 - Switch!.mp3 - 4.2M
h**p://www.togoforum.com/Music/MUSICA/Jazmine%20Sullivan/Fearless/

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home