24 november 2010

Wasted talent: the Gaturs

The Gaturs waren niet zo bekend als The Meters maar net als The Meters hebben ze een duidelijk herkenbare stijl ontwikkeld die heel typisch New Orleans' is.

The Gaturs werden geleid door de sessie-muzikant Willie Tee. Hun funk met jazz-invloeden kwam helaas maar op een paar singles terecht. De meeste nummers werden opgenomen in New Orleans,
en eindigden meestal ook als single maar kwamen nooit op een album terecht. "Wasted" is de enige compilatie onder hun eigen naam en geeft daardoor een goed overzicht van hun muziekrichting, die een beetje in de richting van Eddie Bo en van The Meters zit.
Het titelnummer "Wasted" is een percussiegedreven Blaxploitation-nummer terwijl "Hunk of funk" knettert van de blazers, toetsen en gitaren. Het funky "Cold Bear" wordt gevolgd door het discogetinte soulnummer "Nobody can be you". "Concentrate" en "The man that I am" leunen dan weer dicht bij Barry White aan en "First taste of hurt" is een gloedvol soulnummer. Het bluesy "One Thrill Fool" bewijst op zijn beurt hoe breed de smaak van The Gaturs is.

"Wasted" is een fabelachtig album van een band die ten onrechte nooit door een groot publiek werd omarmd.

The Gaturs feat. Willie Tee - Wasted (1970)
01 - Booger Man.mp3
02 - Cold Bear.mp3
03 - Gator Bait.mp3
04 - Nobody Can Be You.mp3
05 - Hunk of Funk.mp3
06 - Funky Funky Twist.mp3
07 - Wasted.mp3
08 - Yeah, You're Right.mp3
09 - Concentrate.mp3
10 - Get Up.mp3
11 - First Taste of Hurt.mp3
12 - One Thrill Fool.mp3
13 - Man That I Am.mp3
14 - I'm Gonna Make You Love Me.mp3
15 - Sweet Thing.mp3
h**p://badassbassplayers.com/music/music/nolabass/The%20Gators%20-%20Wasted%20(1970)/

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home