17 november 2010

Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers, that's about it

Styrofoam (Arne Van Petegem, Antwerpen, 4 november 1973) is een Belgische indie-electropop-artiest. (Als je trendy wil zijn noem je't 'glitch'.)
Nadat hij de voorbije jaren door samenwerkingen met het Berlijnse Morr Music en artiesten als The Notwist, Lali Puna en Fat Jon wist door te breken in de internationale indie-tronica-scene, besloot Van Petegem nu dat het tijd was voor iets nieuws. Hij gaat op zijn nieuwe CD voor retropop die bewust teruggrijpt naar de jaren 80.

'Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers' is zijn 7e album sinds 2000. Co-producer en mixer Wally Gagel (Eels, Folk Implosion, Muse) en Van Petegem wilden van bij het begin een tijdloos elektronisch album maken. Het is een gelikt en braaf geheel geworden maar het ding staat als een huis. En de titel dekt volledig de lading: opener 'Carolyn' is onversneden Depeche Mode'. 'Get Smarter’ is de vlotte single en verwijst naar de politieke en economische situatie in België. Het nummer is inmiddels een aantal keer geremixed, onder andere door The Juan Maclean. 'Looking Glass To Zero' is de Kraftwerkachtige b-kant van de single.
Jimmy-Eat-World-zanger Jim Adkins is te horen in ‘Extra Careful’, een nummer dat overigens als twee druppels water op de Pet Shop Boys lijkt. De wat iele stem van Van Petegem lijkt trouwens in meerdere nummers op die van Neil Tennant.
'Kids on Acid', refereert duidelijk naar New Order (met de ook best wel zwakke zanger Bernard Sumner). op deze track drumt Paul Cook van the Sex Pistols een potje mee.
'Believe Everything' is van het tragere soort, zoals Howard Jones dat ook een paar hits lang beoefende. Niet dat je't hoort, maar Alan Myers van Devo drumt dan weer op deze afsluiter mee...

www.myspace.com/styrofoam

www.facebook.com/StyrofoamMusic
www.facebook.com/arnevanpetegem

twitter.com/arneStyrofoam

 Styrofoam - Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers (2010)
1. Carolyn
2. Get Smarter
3. Extra Careful
4. Kids On Acid
5. The Only One To Curse
6. Looking Glass To Zero
7. Mile After Mile
8. Am I The Ghost
9. What's Hot (And What's Not)
10. Believe Everything
link dead

Styrofoam - Short Album About Murder
h**p://drwest.servebeer.com/Styrofoam/A%20Short%20Album%20About%20Murder/

Styrofoam - I'm What's There To Show That Something's Missing
h**p://drwest.servebeer.com/Styrofoam/I'm%20What's%20There%20To%20Show%20That%20Something's%20Missing/

Styrofoam - Nothing's Lost
h**p://drwest.servebeer.com/Styrofoam/Nothing's%20Lost/

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home