11 november 2010

Blockbuster Sweet

Ik ben ooit nog fan geweest van The Sweet. En dat begon met Wig Wam Bam. Blockbuster was het derde singletje wat ik ooit kocht.. Sterker nog: ik heb The Sweet zelfs live gezien. Maar dat was in het Golden Oldies-circuit.
En dat ik dat hier zomaar durf neer te schrijven. Zonder schaamte...

The Sweet was een Engelse glamrockband met hoogtijdagen tussen 1971 en 1978. De band werd opgericht in 1968 als Sweetshop, later afgekort naar Sweet. De succesbezetting bestond uit Andy Scott (gitaar/zang), Steve Priest (bas/zang), Brian Connolly (zang) en Mick Tucker (drums/zang). Kenmerkend bij deze band is de hoge samenzang.

The Sweet maakte begin jaren '70 bubblegummuziek onder toeziend oog van producersduo Nicky Chinn en Mike Chapman (Chinnichap, ook bekend van Mud, Smokie, Suzi Quatro, Hot Chocolate).
Na verloop van tijd ging de nadruk meer op glamrock en later zelfs op hardrock liggen. De samenwerking met Chinn/Chapman werd in 1974 verbroken en Sweet nam het heft in eigen handen. Met het zelfgeschreven nummer 'Fox on the Run' scoorden ze begin 1975 een grote hit. Daarna werd het stiller rond de groep en werden ze enigszins voorbijgestreefd door de disco-, punk- en new-wave-rage. Toch scoorden ze nog een laatste internationale hit Love is like Oxygen begin 1978.
In februari 1979 verliet Connolly de band om een solocarrière te beginnen. Die kwam echter niet van de grond. De resterende drie gingen tot 1982 door als trio onder de naam Sweet. Daarna gaven ook zij er de brui aan.
In 1986 werd de groep heropgericht met als enige originele leden Scott en Tucker. In 1989 werd geprobeerd de oorspronkelijke vier weer samen te brengen. Er werden zelfs twee songs (opnieuw) opgenomen. Maar de chemie tussen de vier was weg en het project stierf een vroege dood. Scott en Tucker gingen door met hun versie en zo ook Brian Connolly.

Connolly stierf op 9 februari 1997 op 51-jarige leeftijd aan de gevolgen van een chronisch alcoholprobleem. Tucker stierf op 54-jarige leeftijd op 14 februari 2002 aan leukemie.
Scott en kornuiten trekken als The Sweet nog steeds de wereld rond en Priest is sinds midden 2008 ook weer aan het touren met zijn eigen Sweet...

The Sweet - The Sweet's Biggest Hits
Poppa Joe.mp3 - 4.4MB
Done Me Wrong All Right.mp3 - 4.1MB
Tom Tom Turnaround.mp3 - 5.6MB
Funny, Funny.mp3 - 3.9MB
Alexander Graham Bell.mp3 - 4MB
Chop Chop.mp3 - 4.1MB
Co-Co.mp3 - 4.4MB
Little Willy.mp3 - 4.5MB
Wig-Wam Bam.mp3 - 4MB
Spotlight.mp3 - 3.8MB
You're Not Wrong For Loving Me.mp3 - 3.9MB
Jeanie.mp3 - 4.1MB
h**p://ekplace.ru/files/browse/music/зарубежные/s/Sweet/Sweet+-+The+Sweet%27s+Biggest+Hits/sortby/type/sortorder/desc/

Sweet - Greatest Hits
h**p://candice.uniquespecialists.com/Music/Sweet%20-%20Greatest%20Hits/

Labels: , ,

1 Comments:

At maandag, 15 november, 2010, Anonymous Anoniem said...

...En dat ik dat hier zomaar durf neer te schrijven. Zonder schaamte...

zeker niet beschaamd zijn, ik was en ben ook een Sweet-fan. Geloof het of niet, sedert "Funny Funny" maar hun latere werk paste beter bij mij.Zij groeiden en ik ook. Ik heb ze nooit in de originele line - up aan het werk gezien maar ik heb ze in de 'Andy Scott' -Sweet versie al 3 keer live mogen meemaken en het was telkens fantastisch

 

Een reactie posten

<< Home