20 augustus 2010

Nothing is real

Yellow Submarine is een in 1968 uitgebrachte, geanimeerde film, gebaseerd op de muziek van the Beatles en werd geregisseerd door de in Canada geboren animatieproducer George Dunning.
De stemmen in de film zijn - behalve in de laatste scène - niet die van de echte Beatles. Om ze zo echt mogelijk te laten lijken en omdat de echte stemmen van de Beatles erg op elkaar lijken, werden de bestaande verschillen extra overdreven. Zo heeft John in de film een overdreven John-uitspraak. Hetzelfde geldt voor elk van de andere Beatles.
Disney en Apple Corps Ltd. hebben op 11 september 2009 bekend gemaakt een 3D-remake van de film te maken. Robert Zemeckis zal de film regisseren. Wanneer de film uitkomt is niet bekend.

"Yellow Submarine" wordt door veel Beatles-fans gezien als een van hun zwakste albums. Het bevat liedjes voor de film, maar het werd niet tegelijkertijd uitgebracht. Het moest wachten op het White Album, want de albums mochten elkaar niet in de weg zitten.
De hele tweede kant van het album werd gemaakt door George Martin. Van de A-kant waren de twee bekendste liedjes al eerder uitgebracht. Daarbij hoort ook "Yellow Submarine" zelf. De nummers die echt nieuw waren zijn "Only a Northern Song" (hoewel al opgenomen tijdens de Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band-sessies), "All Together Now", "Hey Bulldog" (hoewel eerder opgenomen tijdens de opnames van "Lady Madonna") en "It's All Too Much".

In 1999 verscheen de compilatie-cd Yellow Submarine Songtrack waarop bijna alle nummers van The Beatles stonden die in de film zaten. De composities van George Martin kwamen niet op die cd.

The Beatles - Yellow Submarine
1. "Yellow Submarine" (John Lennon & Paul McCartney)
2. "Only A Northern Song" (George Harrison)
3. "All Together Now" (John Lennon & Paul McCartney)
4. "Hey Bulldog" (John Lennon & Paul McCartney)
5. "It's All Too Much" (George Harrison)
6. "All You Need Is Love" (John Lennon & Paul McCartney)
7. "Pepperland"
8. "Sea of Time"
9. "Sea of Holes"
10. "Sea of Monsters"
11. "March of the Meanies"
12. "Pepperland Laid Waste"
13. "Yellow Submarine in Pepperland"
h**p://files.scottishguy.com/mp3/B/Beatles/Beatles%20-%20Yellow%20Submarine/
of h**p://himland.ru/music/beatles/1969a_yellow_submarine/

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home