12 november 2009

See Jesse Dee

Tot de betere CDs van de voorbije jaren horen "Roll with you" van Eli "Paperboy" Reed, "Multiply" van Jamie Lidell, "The Way I see it" van Raphael Saadiq en "Come in from the Cold" van Marc Broussard.
Al deze CDs hoor ik terug in "Bittersweet Batch" van de uit Boston afkomstige jonge blanke soulzanger Jesse Dee (Arlington, Massachusetts).

Dee vormde gedurende zijn schooltijd zijn eerste band, het tienkoppige funkgezelschap Decifunk. Vervolgens speelde hij in de garage/motown-band The Dirty Whites en vormde hij met zanger Christian McNeill de in Boston wereldberoemde liveband The Sea Monsters.
Steeds meer gefascineerd door zijn oude helden (Otis Redding, Sam Cooke, Etta James) en nieuwe idolen (John Legend, Amos Lee) besluit hij een meer op soul gerichte band op te richten. Hij vindt gelijkgestemde zielen in gitarist Matthew Joy, bassist Jim Larkin en drummer Matt “Pie” Beaulieu. Aangevuld met een uitgebreide blazerssectie en een soulfull achtergrondkoortje wordt ‘Bittersweet Batch’ vrijwel live in de studio opgenomen. Je hoort bijna klassieke Motown met vette blazers (’Over over again’, ‘Alright’ ), primitieve funk (’Reap what you sow’), New Orleans grooves (’New Blades of Grass’), een smachtende ballad (’Remember Me’)  en neogospel-boogie in het onstuimige ‘Alive and Kickin’.

De Amerikaan wordt momenteel met name in Nederland de hemel in geprezen als de zoveelste nieuwe soulsensatie. Dat is op zich opmerkelijk, want Bittersweet Batch, de tweede plaat van Jesse Dee, is verschenen in 2008 en wist tot dusver nog nergens potten te breken. Hoedanook... ik ben om.

h**p://www.myspace.com/jessedee

Jesse Dee - Bittersweet Batch (2008)
1. Alright 4:03
2. Around Here 4:36
3. Slow Down 4:29
4. Over & Over Again 4:03
5. My Two Feet 4:09
6. Remember Me 5:03
7. Reap What You Sow 4:22
8. Yet To Come 4:52
9. New Blades Of Grass 3:39
10. Still Here 3:32
11. Alive & Kickin' 3:27
12. Slow Down (Remind) 0:52
h**p://flyfile.us/jotrvlqilowa/bittersweet_batch.rar.html

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home