15 januari 2009

From Scotland to Texas

Voor iedereen die Texas en Sharleen Spiteri niet echt kent is het ‘Greatest Hits’-album een uitstekende kennismaking. De groep werd opgericht door Johnny McElhone in 1986 en trad voor het eerst op in maart 1988 in de universiteit van Dundee. De groepsnaam is afkomstig van een film uit 1984 van Wim Wenders, genaamd Paris, Texas.

Het album opent met ‘I Don’t Want A Lover’ hun debuutsingle en eerste hit uit hun geweldigeeerste album 'Southside' waarvan er wereldwijd 2 miljoen exemplaren verkocht werden. De daarop volgende albums "Mother's Heaven" (1991) en "Ricks Road" (1993) waren minder succesvol.
Het leek het er dus even op dat Texas zich kon gaan voegen bij de grote groep one-hit-wonders. ‘Mother’s Heaven’ en ‘Rick’s Road’ vonden hun weg naar het grote publiek niet. Maar Texas sloeg een andere weg in met ‘White On Blonde’ en het bleek de juiste weg te zijn. In 1999 kwam hun vijfde album "The Hush" uit, waarvan twee liedjes in heel Europa vrij grote hits werden: "In Our Lifetime" en "Summer Son". Dit album werd hun best verkochte album tot nu toe.
Veel nummers dus van ‘White on Blonde’ en ‘Hush’ op dit ‘The Greatest Hits’ album, waardoor het geheel een slick soulful poppy feel krijgt met een vleugje rock.  
Op dit album staan tevens drie nieuwe nummers: Inner Smile, Guitar Song en In Demand. Inner Smile en In Demand worden beiden hits. Beiden werden uitgebracht met een opmerkelijke videoclip. In Inner Smile maakte zangeres Sharleen Spiteri een ware Elvis-metamorfose mee, en in In Demand is er een cameo weggelegd voor niemand minder dan Alan Rickman. Ook Guitar song is een opmerkelijk nummer, hierin wordt 'Je t'Aime Moi Non Plus' van Serge Gainsbourg en Jane Birkin gesampeled.

Texas heeft hier en daar wat gesleuteld aan de oude songs voor dit verzamelalbum, maar dat is hen vergeven...

h**p://www.texas.uk.com/

Texas - The Greatest Hits
Everyday Now.mp3 - 5.0M
Guitar Song.mp3 - 5.8M
Halo.mp3 - 6.0M
I Don't Want A Lover.mp3 - 7.4M
In Demand.mp3 - 6.5M
In Our Lifetime.mp3 - 6.1M
Inner Smile.mp3 - 5.7M
Prayer For You.mp3 - 6.4M
Put Your Arms Around Me.mp3 - 6.5M
Say What You Want.mp3 - 5.7M
So Called Friend.mp3 - 3.5M
Summer Son.mp3 - 6.0M
When We Are Together.mp3 - 5.0M
h**p://stud.pam.szczecin.pl/~milutka/upload/New%20folder/Texas%20-%20The%20Greatest%20Hits/

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home