05 november 2008

Giovanca as a voyeur in the subway

Giovanca Desire Ostiana (Alkmaar, 22 maart 1977), is een Nederlandse zangeres, tekstschrijfster en model. De afgelopen tien jaar heeft zij als achtergrondzangeres opgetreden en in de studio gestaan met diverse acts, zoals Benny Sings en Wouter Hamel. Sinds 2006 treedt zij steeds meer uit de schaduw, in eerste instantie in samenwerking met andere artiesten, maar in 2008 ook met een solo-album.

In 2007 studeerde zij af als doctorandus Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam.
Eind 2007 stond zij even in de hitparade met "As long as we're in love", een duet met Wouter Hamel. Bijzonder is dat ze sinds begin 2007 in totaal reeds 5 keer op het podium van Paradiso stond.
In maart 2008 verscheen haar solo-debuutalbum Subway Silence. Daarvoor werkte de zangeres jarenlang samen met muzikanten uit de soul- en hiphopscène. Zo zong ze met soul-formatie Relax, bij rapper Typhoon en verzorgde ze de backing vocals bij de internationale soulster Jhelisa Anderson.

De meeste nummers van de CD heeft Giovanca geschreven in de metro's van Amsterdam en Parijs tot New York, daar komt de naam Subway Silence ook vandaan. Het zijn nummers die het midden houden tussen pop, soul, jazz en motown.
Spontaan denk ik aan Minnie Riperton (in "Melancholic you"), Corinne Bailey Rae (in "You can do it") en aan (hoe kan het anders:) Benny Sings in "Hypnotize you", en in het titelnummer.
Maar ze kan ook pit in haar performance steken: "Free" en "Stay together" zorgen er voor dat de CD niet saai wordt van "lievigheid".

h**p://www.giovanca.nl/
h**p://www.myspace.com/giovanca
h**p://giovanca-ostiana.hyves.nl/


Giovanca - Subway Silence [2008]


01. On My Way

02. Joyride

03. Hypnotize You

04. A Matter Of Facts...

05. Melancholic You

06. Pure Bliss

07. Moving Me

08. You Can Do It

09. Free

10. To The Moon

11. Stay Together

12. U Again
h**p://sharebee.com/e32b97e1
Thanks to Lord Blak

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home