27 augustus 2009

Alle softjazz-fans verzamelen: 2 Wouter Hamelen

Wouter Hamel (Den Haag, 19 mei 1977) is een Nederlands jazz-zanger. Zijn stijl wordt vergeleken met die van Jamie Cullum en Harry Connick, Jr.
Hamel studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours kreeg hij veel aandacht van de media. Sindsdien heeft hij diverse optredens gedaan in verschillende radio- en tv-programma's (o.a. Mooi! Weer de Leeuw, De wereld draait door en Pauw & Witteman). Ook trad hij op op het North Sea Jazz Festival.

Op zijn met goud bekroonde debuut "Hamel" worden tamelijk voorspelbare teksten over de liefde gekoppeld aan open melodieën met warme arrangementen. Hamel beperkt zich tot eigen werk, dat dan weer wel. Bonuspunten zijn er voor producer Benny (Sings). Die legt niet alleen een mooi heldere productie neer met inderdaad de nodige hints naar popmuziek, maar speelt ook flink met de vaste jazzpatronen.

...en het gaat steeds harder met Wouter Hamel.
Eigenlijk ongelooflijk voor een Nederlandse artiest en vooral ook omdat Wouter Hamel niet zozeer binnen de gemakzuchtige pop valt die doorgaans te zien en te horen is. Daar zijn, zijn composities te scherp, eigenzinnig en zijn stem te jazzy en soulful voor.
De ene trofee na de andere heeft hij al binnengesleept. Zijn tweede CD Nobody's Tune is al even aanstekelijk als zijn debuut van anderhalf jaar geleden. Jazz uit het hart en pop uit de poriën.
Hamel maakt als songschrijver een grote groei door. Met het prachtige titelnummer of een song als ‘Quite The Disguise’ als prima voorbeelden. 'When Morning Comes' doet sterk denken aan het werk van Burt Bacharach. 'Once in a Lifetime' zou een sterke inzending voor het songfestival zijn. 'Sir Henry' is een melig reggaedeuntje.En met een herkenbare openingstrack als ‘One More Time On The Merry-go-round’ zit het ook qua hits gebakken.
'Nobody's Tune' is een meeslepend album dat net als het succesvolle debuutalbum geproduceerd is door Benny Sings.

Wouter Hamel - Hamel (2007)
1. Details
2. Cheap Chardonnay
3. Just What I Need
4. Fantastic
5. Breezy
6. Ride That Sunbeam
7. Distant Melody
8. Nothing's Any Good
9. Interpretation of Love
10. Don't Ask
11. Would You
12. Useless Fraud
h**p://lix.in/d7a2eacc

Wouter Hamel - Nobody's Tune (2009)
1. One More Time On The Merry Go-Around

2. Big Blue Sea

3. When Morning Comes

4. In Between

5. Nobody’s Tune

6. Sir Henry

7. March, April, May

8. Quite The Disguise

9. Once In A Lifetime

10. Tiny Town

11. See You Once Again

12. Amsterdam
link dead

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home