06 november 2008

Bob Baldwin & www.BobBaldwin.com

Bob Baldwin (12/9/1960, Mount Vernon, N.Y.) is met zijn 20 jaar ervaring in de business terecht een veteraan te noemen. Hij werkte o.a. met George Benson, Grover Washington, Jr., Chuck Loeb, Marion Meadows en Phil Perry.Baldwin studeert klassieke muziek en jazz maar laat zich vooral inspireren door Oscar Peterson, Stevie Wonder, Herbie Hancock en Miles Davis.

In 1985 was Baldwin in New York betrokken bij keyboard-opnames van Melba Moore, Freddie Jackson en Vaneese en bij programmeerwerk bij het Hush Recording label. Maar hij richtte in 1986 het The Bob Baldwin/Al Orlo Project op, dat eigen materiaal bracht.
Het zou tot 1988 duren voor Baldwin in zijn eentje productiewerk zou doen: Tom Browne's "No Longer I"-album.
Roberta Flack, belde hem in 1989 omdat hij als winnaar uit de bus was gekomen als "nieuw talent". Deze winst over 300 kandidaten kreeg veel media-aandacht en leidde tot een contract met Atlantic Jazz. Op zijn eerste CD "Rejoice" (1990) speelden mensen als Lenny White, Tom Browne en Sharon Bryant (van Atlantic Starr). Maar Baldwin wil zijn vleugels uitslaan en verhuist naar Atlanta. Hij begint aan opnames voor een nieuw album, en gaat optreden (en dat zou vier jaar duren).
In 1996 geeft Baldwin zelf zijn eigen CD "City Sketches I / Welcome To The Games" uit, en lanceert bovendien zijn website www.CitySketches.com. Hij werd (volgens zijn eigen pers-bio) een van de eerste jazz-artiesten die online CD's verkoopt vanop een beveiligde server.
En in 2000 lanceert hij zijn tweede site www.BobBaldwin.com. In minder dan zes maanden verdriedubbelt hij zijn bezoekersaantal.
Baldwin debuteert in 2004 op het A440 Music Group Label met zijn 9e CD, "Brazil
Chill", waarop een mix te vinden is van Braziliaanse muziek en Contemporary Jazz.

In Bermuda richt hij in 2005 het allereerste smooth jazz radiostation op, en wordt ook meteen presentator in de ochtend. De zender wordt in een korte tijd erg populair en Baldwin ontwikkelt op die manier een levendige contemporary jazz scene.
Zijn nieuwe CD "New Urban Jazz.com" (2008) heeft de pretentie om de eerste te zijn in een nieuw genre: "New Urban Jazz". Vergeet die term, en luister kritisch naar wat Baldwin uitvreet op deze plaat: hij brengt een erg lekkere mix van soul, R&B en fusionjazz.
Soms heeft hij een erg voorspelbare smaak ("My Cherie Amour" van Stevie Wonder, "Somebody Else's Guy" met Jocelyn Brown) maar al bij al is dit een erg sterke plaat. Glad en cool, maar erg virtuoos. Bovendien komt een hele sliert grote gasten langs: Najee, Marion Meadows, Phil Perry, Freddie Jackson...

h**p://www.BobBaldwin.com

Bob Baldwin - New Urban Jazz.com (2008)
1. Jeep Jazz
2. Third Wind
3. My Cherie Amour (featuring Najee)
4. Somebody Else's Guy (featuring Jocelyn Brown)
5. Take My Hand
6. Seems Like One of Those Daze
7. She's All That (featuring Marion Meadows)
8. Too Late (featuring Phil Perry)
9. All Nite (featuring Joey Sommerville)
10. It Is What It Is
11. Natural Thang (featuring Freddie Jackson)
12. Flying High (featuring Frank McComb)
13. Joe Zawinul (featuring Ike Stubblefield)
14. Don't Keep Me Waiting
15. New Urban Jazz
16. What Is New Urban Jazz?
h**p://lix.in/-346254

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home