22 juni 2007

Think of One, and only this one...

Deze groep is echt een geval apart. Tomas De Smet, Eric Morel, Roel Poriau en David Bovée namen in 1997 een eerste CD op. 'Juggernaut' kwam er met de steun van heel wat vrienden-muzikanten uit de experimentele muziekscene. (o.a. de heren van DAAU). Van het een kwam het ander en al vlug kwam het idee om via andere culturen de muzikale wereld te verruimen. Dit werd concreet gemaakt in hun Marokkaanse theekransje met Marrakech Emballages Ensemble. Later volgde een fanfare uitstap met het 'Naft' project en in 2004 deden ze het op zijn Braziliaans met 'Cheva Em Po'.

Voor Chuva Em Po ('Regen in Stof') trok dit Antwerpse combo naar het Noord Oosten van Brazilië. De groep verdiepte zich in de cultuur, tradities en muziekstijlen ter plaatse, om met locale muzikanten verschillende ideeën te versmelten tot één bruisend geheel. Het resultaat is een frisse en originele fusie van de typische Think of One ingrediënten (jazz, funk, roots, rock, pop, dub, reggae…) met onder andere vleugjes samba en bossa.
Dit album zette hen op de wereldkaart, en ze wonnen er zelfs een BBC World Music Award mee in 2004.

Trafico hun album uit 2006 bouwt verder op hetzelfde elan: een wereldse mix van jazz, rock, zotternijen, funky gitaren en jazz blazers met Braziliaanse ritmes als frevo, afoxé, coco en maracatu...

Voor geluidsfragmenten van alle CDs: h**p://www.thinkofone.be/ ... een erg leuke en grappige site.

Think of One - Chuva Em Po (2004)
1. Disciplinador
2. Caranguejo
3. Paleto
4. Maconha do Brasil
5. Tubarao
6. Maracuta misterioso
7. Coco medley
8. Avo no ceu
9. Sideways swimmin'
10. Pura gasolina
11. Grito grande
12. Frevo Pinguin
h**p://sharebee.com/e16592ef

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home