15 juni 2007

C&A? P&C? ...Dutch & fashionable? A&C!

Arling & Cameron is een Nederlands duo dat bestaat uit Gerry Arling en conceptual artist Richard Cameron.
De combinatie werkt sinds 1994. Daarvoor brachten zij solo, of in samenwerking met anderen, albums uit. Ze varen al jaren een eigen koers waarin easy-listening-ingrediënten gemengd worden met hippe dancegrooves, Latijns Amerikaanse accenten, kinderdeuntjes, Franse chansons en een eindeloze rij invloeden uit alle windrichtingen.

Het Amsterdams-Groningse duo geniet vooral bekendheid als aanstichter van de easy tune-rage, die halverwege de jaren negentig kortstondig het vooral Amsterdamse uitgaansleven beheerste en in verwarring bracht. Sindsdien zitten Arling & Cameron opgescheept met een imago als makers van opzettelijk lullige muziekjes. Ze maakten o.a. het nummer 'Airbag' waarmee ze succes oogsten. In 1995 richten ze de band Popcorn op. Het nummer 'Tap-Moi-La' is zeer succesvol...
Ze vervolgen hun samenwerking in 1996 onder de naam 'The Easy Aloha's en scoren wederom een hit. In deze jaren brengen ze talloze platen en singles uit. Ze werken onder meer samen met zangeres Fay Lovsky, DJ Karin Ras, Joost van Bellen, de gerenommeerde Japanse muzikant Cornelius en Junkie XL.
In Amerika en Japan groeide de waardering voor het duo snel, maar de release van 'Music For Imaginary Films' was de grote doorbraak. In heel de wereld kreeg het album goede kritieken.
In Nederland werd Arling & Cameron vooral bekend door de radiohit "Weekend".

Mijn exemplaar van 'Sound Shopping' (de 'Special sculpture' Edition) zit in een 3D-hoes van illustrator Joost Swarte, incl. hoesje met vier luiken en een legpuzzel. (En gekocht voor twee keer niks, gevonden in een uitverkoopbak). Swarte schreef trouwens mee aan de nummers 1, 2 en 5. Op 6 en 10 zingt Fay Lovsky.

Met hun nieuwe album 'Hi-Fi Underground' verbreekt het duo een stilzwijgen van maar liefst vijf jaar. Het album bevat internationale gastbijdragen van onder meer Miss LaLa Vox (Laura Carleton), Princess Superstar, Leona Philippo, Annika Line Trost (Shizuo, Cobra Killer) en Peter von Poehl...

Arling, Cameron & meer: h**p://www.xs4all.nl/~drive/

Arling & Cameron - Music for Imaginary Films (2001)
1. Le Flic Et La Fille
2. 1999 Spaceclub
3. W.E.E.K.E.N.D.
4. Hashi
5. Let's Get Higher
6. Milano Cool
7. New Day
8. Zona Sul (cocktail mix)
9. Zona Sul (samba mix)
10. Spacebeach
11. Herrmann
12. Shiva's Rock 'n' Roll Dub
13. Shiva's Daughters
14. Only Guy
h**p://hosted-by.system-x.org/Downtempo/Arling%20&%20Cameron%20-%20Music%20For%20Imaginary%20Films/
of h**p://www.mediafire.com/?85aqrjj5znn

Arling, Cameron & Swarte - Funshopping (Special Sculpture Edition)
1. Funshopping
2. Bad Dream
3. Cowboy Ska
4. Tsja Tsja
5. Bimi Mix
6. Jealousie
7. Tokyo Taxi Robert
8. Bad Dream [Remix]
9. Tsja Tsja [Remix]
10. Jealousie [Remix]
link dead

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home