08 juni 2007

A lynch party...

David Keith Lynch (Missoula, Montana, 20 januari 1946) staat bekend als boegbeeld van de Amerikaanse surrealistische cinema. Lynch is vooral beroemd om zijn thrillers waarin hij heftige seks, grof geweld en zwarte humor combineert met stilistische schoonheid en technische perfectie.

Naast het regisseren van films houdt Lynch zich ook nog eens bezig met talloze andere nevenactiviteiten. Hij is kunstschilder, striptekenaar, meubelontwerper, hoogleraar op de University of Fine Arts en ambassadeur van transcendente meditatie.

Zijn films spelen veelal in het Amerika van de plattelandstadjes (Twin Peaks, Blue Velvet) of de uitgestrektheid van Los Angeles (Lost Highway, Mulholland Drive), en de donkere onderbuik ervan. Geluid is in zijn films net zo belangrijk als beeld, waarbij aan elke soundtrack uiterst zorgvuldig wordt gewerkt. Lynch is erin geslaagd een regisseur te worden van wie de beeldtaal en woorden direct herkenbaar zijn.

Twin Peaks was een Amerikaanse televisieserie die van 1990 tot 1991 op televisie te zien was. De serie speelde zich af in een stadje aan de Canadese grens in de Amerikaanse staat Washington. Ze draait om de mysterieuze moord op Laura Palmer. Daarom stuurt de FBI Special Agent Dale Cooper op pad. Al gauw wordt duidelijk dat er meer aan de hand is dan lijkt. Alle inwoners van Twin Peaks lijken wel iets te verbergen.

Soundtrack Twin Peaks (TV)
Audreys_Dance.mp3 - 4.8M
Dance_Of_The_Dream_Man.mp3 - 3.4M
Falling.mp3 - 4.9M
Freshly_Squeezed.mp3 - 3.5M
Into_The_Night.mp3 - 4.3M
Laura_Palmers_Theme.mp3 - 4.5M
Love_Theme_From_TwinPeaks.mp3 - 4.6M
Nightingale.mp3 - 4.5M
Nightlife_In_TwinPeaks.mp3 - 3.2M
Rockin_Back_Inside_My heart.mp3 - 5.3M
The_Bookhouse_Boys.mp3 - 3.2M
The_World_Spins.mp3 - 6.1M
Twin_Peaks_Theme.mp3 - 4.7M
h**p://www.tpbrewingco.com/mp3/TP/

Soundtrack Twin Peaks - Fire walk with me (Film)
A_Real_Indication.mp3 - 5.2M
Best_Friends.mp3 - 2.1M
Dont_Do_Anything.mp3 - 6.7M
Montage.mp3 - 5.0M
Moving_Through_Time.mp3 - 6.2M
Questions_In_A_World Of Blue.mp3 - 4.5M
Sycamore_Trees.mp3 - 3.6M
The_Black_Dog_Runs_At Night.mp3 - 1.7M
The_Pine_Float.mp3 - 3.7M
The_Pink_Room.mp3 - 3.8M
The_Voice_Of_Love.mp3 - 3.6M
Theme_From_Twin_Peaks.mp3 - 6.2M
h**p://www.tpbrewingco.com/mp3/FWWM/


Samenwerkingen met David Lynch:

De carriere van Julee Cruise (1 dec. 1956) is in twee woorden samen te vatten: Twin Peaks. De Amerikaanse zangeres werd in 1986 ontdekt door componist Angelo Badalamenti, die op dat moment net de laatste hand legde aan de soundtrack van 'Blue Velvet. Ook David Lynch was behoorlijk onder de indruk en samen met Badalamenti werkte hij aan het debuut van Cruise. Lynch schreef de teksten, Badalamenti de muziek. 'Floating into the Night' (1989) zag het licht en deed eerst weinig. Dat veranderde toen Lynch in 1990 besloot om drie nummers van het album te gebruiken voor 'Twin Peaks'. Toen deze serie uitgroeide tot een kijkcijferkanon, stond Cruise opeens in het middelpunt van de belangstelling. 'Falling' werd op single uitgebracht en belandde overal ter wereld hoog in de hitlijsten. In 1993 verscheen haar tweede album 'Voice of Love', waarop Julee opnieuw samenwerkte met Badalamenti en Lynch. Het album verschilde vrij weinig van 'Floating into the Light'...

Julee Cruise - The Art of Being a Girl
h**p://ravingpoets.com/MP3/Julee%20Cruise%20-%20The%20Art%20of%20Being%20a%20Girl/

Julee Cruise - Floating Into The Night (1989)
h**p://www.tpbrewingco.com/mp3/Julee%20Cruise/Floating%20Into%20The%20Night/

Julee Cruise - The Voice Of Love (2003)
http://www.tpbrewingco.com/mp3/Julee%20Cruise/The%20Voice%20Of%20Love/

Julee Cruise - "Falling" (remixes)
Falling - 10 Dance Mix.mp3 - 2.7M
Falling - Acapella.mp3 - 834K
Falling - Instrumental.mp3 - 2.0M
Falling - Log Lady Mix (short version).mp3 - 3.9M
Falling - Log Lady Mix.mp3 - 5.5M
Falling - Meditation Mix.mp3 - 2.1M
Falling - New Version (DJ Herbie).mp3 - 4.3M
Falling - New Version (DJ Lite).mp3 - 6.4M
Falling - Peaks Version.mp3 - 3.1M
Falling - Re-Re-Remix.mp3 - 6.4M
Falling - The Ronette Pulaski Mix.mp3 - 3.7M
Falling - The Story.mp3 - 4.2M
Falling - Twin Club Mix.mp3 - 4.6M
h**p://www.tpbrewingco.com/mp3/Twin%20Peaks%20Falling/

Jocelyn Montgomery was niet echt op zoek naar een platencontract ...ze liep gewoon wat hardop te zingen op een wandeling in de Hollywood Hills. Maar binnen weken na een toevallige ontmoeting met David Lynch, stond ze haar debuutalbum op te nemen in de nieuwe studio van Lynch.
Het resultaat is "Lux Vivens", en is zowel zeldzaam als mooi. De liederen zijn moderne interpretaties van werken van Hildegard von Bingen (16 september 1098 - 17 september 1179), de Duits theologe, mystica, componiste en heelster. (Zij was de eerste componiste uit de geschiedenis van de klassieke muziek die bij naam bekend is).

Jocelyn Montgomery - Lux Vivens, The Music of Hildegard von Bingen
h**p://www.tpbrewingco.com/mp3/Lux%20Vivens%20(Living%20Light)/


David Lynch Soundtracks:

Blue Velvet
Blue Velvet is een cult-klassieker van regisseur David Lynch die bij zijn release in 1986 veel stof deed opwaaien in de Verenigde Staten. Voor velen was deze film een meesterwerk en een ultieme bevestiging van Lynch zijn buitengewoon talent, voor anderen was het een schandalig vertoon van masochisme en verkrachting.
David Lynch levert niet alleen een adembenemende film af, maar ook een werk waarin elk aspect een symboliek aangeeft die bijdraagt tot de betekenis van de film.. De camerahoeken, belichting en decors hebben allemaal hun specifieke rol, net als de gebruikte kleurschakeringen en atmosferische muziek van Angelo Badalamenti.
h**p://www.tpbrewingco.com/mp3/Blue%20Velvet/

Wild At Heart
Wild at Heart is gebaseerd op het gelijknamige boek van Barry Gifford. Zijn surrealistische misdaadverhalen zijn koren op de molen van David Lynch. De samenwerking leverde een Gouden Palm van het filmfestival van Cannes op en werd voortgezet met Lost Highway.
Het is duidelijk te zien dat Wild at Heart gebaseerd is op een kort verhaal. Door het simpele verhaal en de overdreven stijl heeft de film niet hetzelfde niveau van de films die Lynch zelf schreef. Het gaat Lynch echter nooit om de verhalen op zich, maar wel om de bizarre en absurde situaties die er in voorkomen; en daar zit deze film vol mee!
h**p://www.tpbrewingco.com/mp3/Wild%20At%20Heart/

Mulholland Drive
Aanvankelijk was het filmproject bedoeld als een twee uur durende pilot voor een televisieserie voor ABC. ABC hoopte daarmee op een soortgelijk succes als met Lynch' serie Twin Peaks begin jaren negentig. ABC vroeg Lynch verschillende aanpassingen in de montage te maken - welke hij ook doorvoerde - maar het televisiestation besloot uiteindelijk om er niet mee door te gaan. De serie kwam er niet, maar Lynch behield zijn rechten op het materiaal en werkte het om tot een speelfilm.
De speelfilm ging in 2001 in premiere op het Filmfestival in Cannes en werd daar lovend ontvangen. Hoewel Mulholland Drive in de bioscoop geen commercieel succes was, verkreeg de film al snel een cult-status. Zoals gebruikelijk voor Lynch' films bestaat er onduidelijkheid over de betekenis van veel sc?nes en de plot als geheel.
h**p://www.tpbrewingco.com/mp3/Mulholland%20Drive/

...meer (min-of-meer) Lynch:
Lynched Megamix
http://www.tpbrewingco.com/mp3/Lynched%20Megamix/
Misc
http://www.tpbrewingco.com/mp3/Misc/

Labels: , , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home