01 december 2010

Stomping and funking: The Brothers Johnson

The Brothers Johnson zijn een Amerikaanse band die sinds 1975 actief is. De eerste groep waarin de twee broers spelen, is The Johnson Three Plus One, waarin tevens broer Tommy en neef Alex Weir zitten. In deze groep, die voornamelijk op scholen speelt, ontwikkelt Louis zijn karakteristieke basspel, waarbij hij de snaren keihard met zijn duim bewerkt.
Na de highschool gaat de groep uit elkaar en de broers ontwikkelen zich dan als veel gevraagde sessie-muzikanten. Al dan niet gezamenlijk spelen ze o.a. voor Herbie Hancock , George Duke , Bill Withers , Bobby Womack en Stevie Wonder , en tevens treden ze enige jaren op als begeleiders van Billy Preston .

In '75 worden ze ontdekt door Quincy Jones die hen onmiddellijk meeneemt op tournee door Japan en hen op zijn elpee mee laat doen. Op hun eigen albums is een uitgebalanceerde mix te horen van stevige funknummers en ballad-achtig werk. 'Strawberry Letter 23' van 'Right On Time' wordt bij ons een bescheiden hit. 'Light Up The Night' is weer een sterk album met o.a. de hit 'Stomp'. 'Winners' is de eerste elpee die zonder producer Quincy Jones tot stand komt en is niet zo succesvol als zijn voorganger. 'Blast' bestaat uit hits als 'Ain't We Funkin' Now' en 'Stomp', aangevuld met een paar nieuwe nummers.

In de jaren tachtig is Louis Johnson steeds vaker als sessiebassist te vinden o.a. op CDs van Michael Jackson en George Duke.
Van 1982 tot 1984 ging de groep tijdelijk uit elkaar en hadden een aantal leden een solocarrière. De band bestaat op dit moment uit twee leden...

The Brothers Johnson - Light Up The Night
01. Stomp.mp3
02. Light Up The Night.mp3
03. You Make Me Wanna Wiggle.mp3
04. Treasure.mp3
05. This Had To Be.mp3
06. All About The Heaven.mp3
07. Smilin' On Ya.mp3
08. Closer To The One That You Love.mp3
09. Celebrations.mp3
h**p://badassbassplayers.com/music/music/zuperchicken/The%20Brothers%20Johnson%20-%20Light%20Up%20The%20Night%20-%20%5bremastered%5d%20MP3%20-%20iMaSTinkYdOg/

Labels: , ,

3 Comments:

At donderdag, 02 december, 2010, Blogger robnonstop said...

404 page not found. Heel jammer......

 
At donderdag, 02 december, 2010, Blogger a r n e l said...

rob,
the link works perfectly...

 
At vrijdag, 03 december, 2010, Blogger robnonstop said...

I must have done something wrong. Now it does work. Sorry for the inconvenience.
Very nice album. And there are some other very nice albums over there also. Thanks!

 

Een reactie posten

<< Home