09 juni 2011

Zeg a.u.b. wie je bent: Dogs Die In Hot Cars

Het Schotse Glasgow bracht naast de kapot-gehypete Franz Ferdinand nog een geweldig popbandje voort, dat minstens zo goed is: Dogs Die In Hot Cars.
Op hun debuutalbum 'Please Describe Yourself' deden ze hun best om Aztec Camera, Joe Jackson en XTC met een tiental catchy popsongs naar de kroon te steken. En dat terwijl de bandleden in de jaren negentig samen opgroeiden op een Grunge-dieet van Nirvana, Pearl Jam en de Smashing Pumpkins.

Ze debuteerden met deze frisse 'Please Describe Yourself': iets tussen geestig, spitsvondig, grillig en eigenaardig.
En ook nog eens lekker retro. Maffe, bondige en geslepen wavepopliedjes waarbij namen als Roddy Frame (Aztec Camera) en Nick Hayward (Haircut 100) je te binnen schieten...
"Godhopping" de krachtige single met zijn speelse springtoon met de olijke pianoriedels, opzichtig, huilende vocalen en dartelende orgeltje en xylofoon, zet de toon voor een album dat niet te moelijk en maar ook niet simpel is.
De teksten zijn nogal tongue in cheek en niet altijd even helder maar Dogs Die In Hot Cars stralen nog altijd een flinke dosis positieve energie uit die lang blijft hangen... Ook nog na al die jaren. Positiever kan ik niet zijn. Hoeft ook niet.

De al lang geleden aangekondigde CD 'Dogs Die In Hot Cars is making Pop Nonsense' zou dit jaar moeten verschijnen maar dat lijkt me niet te gebeuren. Frontman Craig Macintosh bracht echter in 2010 een solo-CD uit onder het pseudoniem Moy, getiteld 'The Lie'.

h**p://www.dogsdieinhotcars.com/

Dogs Die In Hot Cars - Please Describe Yourself
1. I Love You 'Cause I Have To
2. Modern Woman
3. Celebrity Sanctum
4. Somewhat Off the Way
5. Apples & Oranges
6. Godhopping
7. Lounger
8. Paul Newman's Eyes
9. Pastimes & Lifestyles
10. Glimpse at the Good Life
11. Who Shot the Baby?
h**p://www.mediafire.com/?wjzlzqzwndn

Labels:

1 Comments:

At donderdag, 09 juni, 2011, Blogger Willem said...

Deze band had heel groot kunnen worden als ze Celebrity Sanctum als single hadden uitgebracht het is 1 van de beste nummers die ik ooit gehoord heb. De hele cd staat bij mij boven in m'n persoonlijke Top 10.
Pop Nonsense is van de DDIHC website te downloaden en Craig's solo album The Lie is daar ook te vinden. Heel bysonder is dat je daar ook een nummer kunt bestellen dat hij dan voor je schrijft, inspeelt en voor 25 euro naar je toe stuurt. Ik hoop dat ze in de toekomst weer samen iets gaan opnemen. Willem Fan

 

Een reactie posten

<< Home