01 juni 2011

Solo, duo, trio... Michiel Borstlap

Michiel Borstlap (Den Haag, 5 augustus 1966) is een Nederlands concertpianist, componist, producer, schrijver en vocalist. In 1992 rondde Borstlap zijn studie aan het conservatorium in Hilversum, en twee jaar later gaf hij zijn eerste concert op het North Sea Jazz Festival.

In 1996 ontving hij voor zijn compositie "Memory of Enchantment" de prestigieuze Amerikaanse Thelonious Monk/BMI Composers Award. Herbie Hancock en Wayne Shorter namen het op voor hun album 1 + 1, en het vormde tevens een vast onderdeel van het repertoire tijdens de wereldtournee die zij tussen 1997 en 2000 maakten. Een jaar later tekende de pianist een contract bij Verve.
In 2005 richtte hij zijn eigen platenlabel op, Gramercy Park Music. In 2008 trad hij op met zijn project Eldorado Concert & Club, en met het duo Bruford en Borstlap. Dat jaar ontving hij een Gouden Kalf voor zijn muziek in de film Tiramisu, geregisseerd door Paula van der Oest.
In 2009 was Borstlap met de jazzformatie BBG (Bennink-Borstlap-Glerum) op tournee, onder meer in Nederland, Zwitserland, Italië en Japan. En hij tekende in 2010 een samenwerking met het Franse label Harmonia Mundi. De eerste muziek die uitkwam, is het solowerk Solo 2010 (cd en dvd).

Borstlap werkte ook samen met onder andere Herbie Hancock, Wayne Shorter, Gino Vannelli, Pat Metheny, Jimmy Haslip, Les Paul, George Duke en Eddie Henderson.

h**p://www.michielborstlap.com/

Michiel Borstlap - Body Acoustic (1999)
1 Mr. Gone
2 Volcano For Hire
3 Face On The Barroom Floor
4 Centurion
5 When It Was Now
6 The Pursuit Of The Woman With The Feathered Hat
7 Coco
8 Three Views Of A Secret
9 Man In The Green Shirt
10 Birdland
h**p://media.reformatus.hu/media/kolcseyarchiv/ede-kfrtkf/Uj%20zenek/popular/Michiel_Borstlap-Body_Acoustic-CD-1999-1REAL/

Labels: ,

1 Comments:

At donderdag, 02 juni, 2011, Anonymous Anoniem said...

Nice! Thanks.

 

Een reactie posten

<< Home