21 januari 2011

Everybody Needs Some Blues Brothers

"The Blues Brothers" is een Amerikaanse film uit 1980 van John Landis.
Dan Aykroyd en John Belushi, die met hun Blues Brothers-act faam hadden verworven in shows als Saturday Night Live, baseerden de film op deze personages. De film is met zijn budget van $30 miljoen (toen een legendarisch bedrag) één van de duurste films ooit.

Plot
Als Jake Blues uit de gevangenis wordt vrijgelaten, gaat hij met zijn broer Elwood naar het weeshuis waar zij beiden opgroeiden. Moeder Overste zit echter met een aanslag van 5000 dollar achterstallige belasting die ze onmogelijk kan betalen. De staat dreigt het weeshuis te sluiten. Als Jake voorstelt het geld te stelen, wordt hij door Moeder Overste de trap afgeslagen. Jake besluit nu het geld eerlijk te verdienen.
Ze moeten echter wel snel zijn want de termijn is nog maar elf dagen. De Blues Brothers besluiten hun oude band weer te laten herleven. Dat valt echter niet mee, aangezien de meeste leden inmiddels andere baantjes hebben.
Uiteindelijk lukt het Jake en Elwood om de band bij elkaar te krijgen en doen ze enkele optredens... Maar niet zonder problemen.

Productie
De film viel op door het grote aantal sterren uit de wereld van blues en soul dat meespeelde. Sterren als Ray Charles Aretha Franklin en James Brown verleenden hun medewerking. En regisseur Steven Spielberg speelt een piepklein rolletje als belastingontvanger op het einde van de film.

V.A. - Original Soundtrack "Blues Brothers"
1. She Caught The Katy - Jake
2. Peter Gunn Theme - Jake
3. Gimme Some Lovin' - Jake
4. Shake A Tail Feather - Ray Charles/Jake & Elwood
5. Everybody Needs Somebody To Love - Jake & Elwood/Patty Austin/Vivian Cherry/Ullanda McCullough
6. The Old Landmark - James Brown/Rev. James Cleveland Choir
7. Think - Aretha Franklin/Brenda Corbet/Margaret Branch/Caroline Franklin
8. Theme From Rawhide - Elwood & Jake
9. Minnie The Moocher - Cab Calloway
10. Sweet Home Chicago - Elwood & Jake
11. Jailhouse Rock - Jake
h**p://indianaroadrunner.com/music/Blues%20Brothers%20Original%20Soundtrack/Blues%20Brothers/

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home