13 oktober 2010

They awake your soul: Mumford & Sons

Heeft het nog zin om hier nog aandacht te besteden aan Mumford & Sons, terwijl half West-Europa de CD al in huis heeft? Waarom niet. De band is blijkbaar een fenomeen. Hoewel zuipmuziek natuurlijk van alle tijden is...

Mumford & Sons is een Britse indieband, afkomstig uit Londen. De band werd in 2007 opgericht door Marcus Mumford, Winston Marshall, Ben Lovett en Ted Dwane. Het debuutalbum 'Sigh No More' werd afgelopen jaar luid bejubeld, en er is geen live-optreden waarbij de superlatieven je niet om de oren vliegen.

Nog voor de debuut-CD in de schappen lag, stond de band al hoog in een tiplijstje van de BBC. Na 3 EPs verscheen uiteindelijk ‘Sigh No More’, al bij al toch een zeer compleet album met afwisseling en verschillende stemmingen. Het album opent bombastisch met het titelnummer om daarna zijn andere gezicht te laten zien. Bij de eerste luisterbeurten is het wat moeilijk om hoogte te krijgen van de toedracht van dit debuut. Maar niet alleen wist 'Little Lion Man' de hitlijsten te bereiken, het betekende meteen ook de grote doorbraak voor de band. Ook de volgende singles ('The Cave' en 'Roll Away Your Stone') werden veel gedraaid.
Maar nu en dan komt de muziek van Mumford & Sons ook wat klagerig over. Het typerende geluid wordt gehaald bij Crosby, Stills, Nash & Young maar de kracht bij Kings Of Leon. Mij doet het denken aan een mix tussen Aztec Camera, The Alarm en the Pogues.
Dus ... niet slecht, maar een beetje overroepen...

Mumford & Sons - Sigh No More (2009)
1. Sigh No More

2. The Cave

3. Winter Winds

4. Roll Away Your Stone

5. White Blank Page

6. I Gave You All

7. Little Lion Man

8. Timshel

9. Thistle & Weeds

10. Awake My Soul

11. Dust Bowl Dance

12. Mi Alma Desnuda
h**p://benttool.com/tunes/Mumford%20&%20Sons.zip
of h**p://shizzle.me.uk/mp3/Mumford%20and%20Sons%20-%20Sigh%20No%20More%20(2009)/
of h**p://drizzy.clarkee.co.uk/mp3/Mumford%20and%20Sons%20-%20Sigh%20No%20More%20(2009)/

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home