06 oktober 2010

A Flock Of Hits

A Flock of Seagulls was een Britse new wave-band die in de vroege jaren 80 internationaal doorbrak. De bekendste hit in Europa was Wishing (If I had a photograph of you) uit 1983.
A Flock of Seagulls werd in 1979 in Liverpool opgericht door de gebroeders Mike en Ali Score, aangevuld met Frank Maudsley.

In 1981 brachten ze op het onafhankelijke label Cocteau Records een eerste single uit, It's not me talking. Het nummer Telecommunication, op de daaropvolgende maxisingle, trok echter pas de aandacht. In 1982 kregen ze een contract bij Jive Records. Datzelfde jaar volgde het eerste album 'A Flock of Seagulls', dat door Bill Nelson geproducet werd.
I Ran werd hun grootste succes in de Verenigde Staten, en dit dankten zij aan MTV: er werden 500 000 exemplaren van verkocht. In Amerika werd de titel gewijzigd naar I Ran (So far Away), vanwege de spanningen die het land in die tijd met Iran had.
Latere hits van de band waren nog Space Age Love Song en The more you live, the more you love. Het nummer waarvoor ze echter het bekendst zijn gebleven is Wishing (If I had a photograph of you) van hun tweede album Listen. De fans knapten op dit album volledig af; er waren elektro-invloeden binnengeslopen en dat beviel de Seagull-fans van het eerste uur niet meer. Weliswaar sloeg die stijl aan bij de elektro-liefhebbers; Transfer Affection geldt als een klassieker in het clubcircuit, maar de fanbasis was klein.
Als reactie hierop keerde de band terug naar haar oorspronkelijke geluid met het derde album, The Story of a Young Heart. Dit was een mislukking. Paul Reynolds verliet de band; hij was aan drugs verslaafd geraakt en door de stress volledig gesloopt. De overige leden vestigden zich in Philadelphia , maar Maudsley kreeg heimwee en keerde terug.
In 1986 kwam een laatste album, Dream Come True, uit. Het flopte en A Flock of Seagulls verdween van het toneel.

In 1995 verzamelde Mike Score een nieuwe groep muzikanten rond zich, en bracht het album The Light at the End of the World uit, dat wat succes oogstte. De originele leden kwamen nog eens samen in 2004 voor een tournee door Amerika. Sindsdien tourt Mike met een nieuwe versie van A Flock Of Seagulls door de V.S. Frank Maudsley en Paul Reynolds treden af en toe ook op onder dezelfde naam, maar dan voornamelijk in de U.K.

A Flock Of Seagulls - The Best Of A Flock Of Seagulls
01 i ran_(so_far_away).mp3
02 space_age_love_song.mp3
03 you_can_run.mp3
04 don't_ask_me.mp3
05 the_more_you_live, the_more_you_love.mp3
06 messages.mp3
07 nightmares.mp3
08 telecommunication.mp3
09 wishing (if i had a photograph of you).mp3
10 (it's not me) talking.mp3
11 modern_love_is_automatic.mp3
12 standing_in_the_doorway.mp3
13 transfer_affection.mp3
14 man_made.mp3
15 dna.mp3
16 wishing (if_i_had_a_photograph_of_you) (extended_version).mp3
17 the_story_of_a_young_heart.mp3
h**p://www2.ghc.com.br/marlon/musicas/A%20Flock%20Of%20Seagulls/

Labels: ,

1 Comments:

At donderdag, 07 oktober, 2010, Anonymous Anoniem said...

WTF These are only previews

 

Een reactie posten

<< Home