19 mei 2010

Eagle-Eye Cherry desired

Eagle-Eye Cherry (Stockholm, 7 mei 1971) is een 'Zweeds-Amerikaans' artiest. Zijn eerste album bracht hij uit onder de naam Eagle-Eye, maar hij veranderde dat in Eagle-Eye Cherry.

Cherry is namelijk de zoon van jazztrompettist Don Cherry en broer van hiphopzangeres Neneh Cherry. Hij groeide op in Zweden, maar verhuisde naar New York en ging met zijn vader mee op tournee. Hij leerde drummen en ging naar The School of Performing Arts in Manhattan, waar hij opviel door zijn drumkwaliteiten. Naast het maken van muziek en het schrijven van nummers heeft hij ook geacteerd. Ondanks een groeiende interesse in het theater ging hij in 1994 toch verder met nummers schrijven en maakte korte tijd deel uit van een band.
Begin 1996 kreeg hij van het Sony-label Work Records een contract aangeboden, en twee jaar lang werkte hij aan zijn debuutalbum 'Desireless'. Van dat album werd 'Save Tonight' terecht op single uitgebracht, want het werd in 1998 een grote internationale hit, in Engeland heeft het lange tijd in de Top 40 gestaan, en ook in de VS en bij ons kwam het in de hitlijsten.
Cherry kreeg onder meer een Grammy-nominatie voor dit succes.

Daardoor kwam hij in aanraking met Carlos Santana, met wie hij de studio indook en ging touren. Producer Rick Rubin toonde ook interesse en hielp Cherry met het maken van zijn volgende album. Present/Future kwam eind 2001 uit, maar leverde geen grote successen op.
Hij maakte nog singles daarrna, zoals 'Long way around' maar die liepen nauwelijks...

Eagle-Eye Cherry - Desireless (1998)
Desireless.mp3 - 14.3MB
Rainbow Wings.mp3 - 9.3MB
Permanent Tears.mp3 - 10.8MB
Falling In Love Again.mp3 - 8MB
Worried Eyes.mp3 - 10.4MB
Conversation.mp3 - 10.9MB
Comatose In The Arms Of Slumber.mp3 - 10.6MB
Save Tonight.mp3 - 9.2MB
Indecision.mp3 - 12.1MB
Death Defied By Will.mp3 - 10.1MB
Shooting Up In Vain.mp3 - 12.8MB
When Mermaids Cry.mp3 - 10.1MB
h**p://ekplace.ru/files/browse/music/зарубежные/e/Eagle+Eye+Cherry/Eagle+Eye+Cherry+-+Desireless/sortby/type/sortorder/desc/

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home