12 mei 2010

Black, strong & tasty: Sweet Coffee

Sweet Coffee is een van de grootste Belgische muzikale ontdekkingen van na de eeuwwisseling. Sinds de oprichting in 2002 met het album 'Memory Lane' gooit de groep hoge ogen. Diverse prijzen, nominaties, en een aantal succesvolle albums later is Sweet Coffee klaar voor de rest van de wereld.

De tijd dat moet worden uitgelegd wie Sweet Coffee is, is voorbij. Songs als 'Don't Need You', 'Holdin' On', 'Special kind of feeling' en 'New day' haalden uitgebreid de radio, veroverden een stekje in tienduizenden huiskamers en vonden onderdak op talrijke compilaties in binnen- en buitenland.
Op concerten en festivals maakte Sweet Coffee nog meer fans door, in een genre waar dat niet vanzelfsprekend is, resoluut te kiezen voor een echte live-bezetting.
Sweet Coffee staat voor: een lekkere loungesound die het goed doet in de club, in de woonkamer of vanuit een autoradio.

Die ruime live-ervaring klinkt door op 'Naked city', het derde en met voorsprong sterkste album van Patrick Bruyndonx, Raffaele Brescia en Bibi Diabokua. Live spelen heeft de groep een nog beter inzicht gegeven in de opbouw van een song, en het belang van authentieke, organische instrumenten als sax, akoestische gitaar en piano... Het grote euvel van deze CD is echter: het wordt een beetje variatie-voor-de-variatie. Er wordt dapper gezocht naar vooruitgang maar het is soms een beetje geforceerd. Was een cover van "Zanna" nodig? Okee, opener "Naked City" is donker en dreigend mooi met een mysterieus flamencofragmentje, en "Air" is mooi zweverig... Maar "Never better" had toch echt een minder leugenachtige titel moeten hebben. "Downtown" is dan weer typische dansbare Sweet Coffee-swinglounge...
Aan de ene kant gedurfd, aan de andere kant vertrouwd...
Labeltje? Een van de beste Belgische platen van 2007. Toch.

Officiële website: h**p://www.sweetcoffee.be/

Sweet Coffee - Naked City (2007)
01. Intro (Go Deep)
02. Naked City
03. Downtown
04. Head Over Heels
05. Ghost in Your Heads
06. Things You Do
07. What’s Up with that
08. Never Better
09. Zanna
10. Air
11. Dear God
12. Say Hey Ya
13. Outro (Emotion District)
14. Ticket to Naked City... (Intro to Hidden Track)
15. Every Life Needs A Little Rain (Live) (Hidden Track)
h**p://nx2.ru/Ress/Music/House/MfMM_-_Sweet_Coffee_-_Naked_City__2007_/Sweet%20Coffee%20-%20Naked%20City%20(2007)/

Labels: , , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home