04 maart 2010

Robin Thicke's very convincing Sex Therapy

Robin Charles Thicke (Los Angeles, 10 maart 1977) is een Canadees-Amerikaans R&B- en soulzanger, -songwriter, muzikant, componist en acteur. Hij besloot om een muziekcarrière uit te bouwen toen hij een jaar of 16 was. Thicke werd bevriend met de voorzitter van Uptown Records, Andre Harrell, en kreeg meteen een platendeal.
Thicke heeft ook hits geschreven en geproduceerd voor artiesten als Jordan Knight, Usher, Christina Aguilera, Mýa, Brandy, en Marc Anthony. In 2005 won Thicke zijn eerste Grammy voor zijn samenwerking op Ushers album 'Confessions'.

In 2000 ging Thicke aan het werk voor zijn debuutalbum, Cherry Blue Skies. Het album was vooral blue-eyed soul.
In 2002 bracht Thicke zijn eerste single uit "When I Get You Alone". De track had samples van Walter Murphy's "5th of Beethoven", die weer samples bevatte van Beethovens Symfonie nr. 5. De videoclip toont Thicke met lang haar als koerier die racet door de straten van Manhattan op een fiets. In 2005 was Thicke gast op de remix van Will Smith's hit, "Switch". Hij tekende voor zijn tweede album The Evolution of Robin Thicke bij het Neptunes-label, Star Trak. Om het album te promoten toerde Thicke met India.Arie, en opende hij de shows van John Legend eind 2006.
Thicke's derde soloalbum "Something Else" (2008) werd voorafgegaan door de single "Magic" dat ook werd gebruikt in een televisiespotje van Samsung mobiele telefoons.
Half december 2009 verscheen Sex Therapy, dat ondanks de gemakkelijke en cheape titel een enorm gevarieerd album is geworden. De aanstekelijke single 'Meiple' (spreek uit 'May I play) is een samenwerking met Jay-Z, en gladjakker Snoop Dog maakt van' It's in the morning' een erg smoothe track. 'Shakin' it 4 daddy' roept dan weer een echo's van The Pussycat Dolls op. Het sexy ondertoontje gaat gewoon door in 'Elevataz'. 'Rollacoasta' (met Estelle) klinkt als jaren '80 Prince-funk. Uiteraard draait deze hele CD (zoals vaak ook bij Prince) rond sex, maar het album kent verschillende invloeden. 'Start with a kiss' en 'I got U' zijn zwoele bossa nova, 'Make U love me' is verwant aan Justin Timberlake en '2 luv Birds' is onvervalste blue-eyed-soul. Marc Anthony zou een hit kunnen scoren met 'Jus Right', en voor 'Diamonds' is goed naar Marvin Gaye geluisterd.
'Sex Therapy' is een zeer degelijk en gevarieerd album, met lekkere sexy teksten en prachtige erotische rollenspelletjes. Ondeugend maar zeer degelijk...

Robin Thicke - Sex Therapy (2009)
01. 911

02. Mrs. Sexy
03. Sex Therapy

04. Meiple (featuring Jay-Z)

05. Make U Love Me

06. It’s In The Mornin (featuring Snoop Dogg)

07. Shakin’ It 4 Daddy (featuring Nicki Minaj)

08. Elevatas (featuring Kid Cudi)

09.  Start With A Kiss

10. Rollacoasta (featuring Estelle)

11. Million Dolla Baby (featuring Jazmine Sullivan)

12. 2 Luv Birds

13. I Got U

14. Jus Right

15. Mona Lisa

16. Brand New Luv

17. Diamonds (featuring Game)
h**p://lix.in/-71be4a
of h**p://lix.in/-7344f5

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home