16 september 2009

Here she goes: Lady Linn

Lady Linn (Sint-Amandsberg, 1981) is de artiestennaam van de Belgische zangeres Lien De Greef. Ze treedt op met haar groep Lady Linn and her Magnificant Seven. De groep brengt een mix van jazz, pop en soul.

De Greef woont nu in Gent, waar ze ook nog les geeft aan de muziekacademie. Ze studeerde jazz en lichte muziek aan het Conservatorium van Gent. Nadat ze in 2004 afstudeerde, werd ze leadzangeres van de Gentse popgroep Bolchi, geleid door Jeroen De Pessemier, die thans in de danswereld optreedt met Foxylane en The Subs.
Verder is ze zangeres van de hiphopband Skeemz. Ze is ook als achtergrondzangeres te horen op de cd Over & weer (2008) van Eva De Roovere en de cd Humanoid en de single Call on me (beide 1999) van Marjan Debaene. Hiernaast verzorgde ze ook zanglijnen voor DJ Red D waardoor ze veel te zien was in de Belgische en internationale house-scene.
Maar door haar voorliefde voor jazz omringde ze zich in 2004 met zeven muzikanten en toerde ze twee jaar met covers van jazz- en swingnummers uit de jaren 1930 tot 1950. Vanaf 2006 begon ze ook met eigen nummers en dat resulteerde in februari 2008 in de cd 'Here we go Again'. Deze cd staat vol met - met uitzondering van de Eddy Grant song I Don?t Wanna Dance - allemaal door De Greef zelfgeschreven nummers. Met deze cd en bijhorende singles brak ze door in Vlaanderen en scoorden ze verschillende hitjes zoals 'A Love Affair' en 'That's Allright'. In april 2009 haalde ze met 15.000 verkochte exemplaren goud met dit album.

Op 6 februari 2009 won De Greef de Music Industry Award (MIA) in de categorie beste vrouwelijke artieste voor Natalia, Sandrine en Kate Ryan. Op 8 augustus ontving ze in Westende de Radio 2 Zomerhit-trofee.

h**p://www.ladylinn.be/

Lady Linn - Here We Go Again (2008)
That's Alright
A Love Affair
Cool Down
I Feel Something
I Am Aware (Lady Linn And Her Magnificent Seven feat. Bert Ostyn)
I Don't Wanna Dance
Shopping
Only A Glance
Waiting
Here We Go Again
h**p://lix.in/-59bf40

Labels: ,

1 Comments:

At maandag, 19 december, 2011, Blogger L said...

A thousand thanks for posting (and posting to multiple hosts). Can't wait to hear this album. I just discovered the magical voice of Lady Linn.

 

Een reactie posten

<< Home