09 september 2009

Bien balancêe: Sara Tavares

Sara Tavares (Lissabon, 1978) was net 16 jaar, toen zij de twee meest belangrijke TV muziekfestivals won in Portugal en in één klap haar leven op z’n kop zette. Prompt werd ze afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival. Een gevaarlijke career move, maar het pakte goed uit

Geboren uit een tweede generatie immigranten uit Kaap Verdië, groeide Sara op in een wereld tussen twee culturen. Beide culturen hebben een stempel gedrukt op haar muziek, waarin kaapverdische ritmes en melodieën hand in hand gaan met Portugese fado, en worden overgoten met een westers popsausje. Ze neemt een voorbeeld aan Braziliaanse en Afro-Amerikaanse muzikanten, die een nieuwe stijl ontwikkelden zonder hun herkomst te vergeten.

Maar het is allemaal nogal poppy: een beetje Nelly Furtado, een beetje Astrud Gilberto, een beetjke Las Ketchup... een beetje licht dus.

Op haar met goud bekroonde tweede album ‘Mi Ma Bô’ (geproduceerd door de in Parijs woonachtige Lokua Kanza) was haar Afrikaanse invloed duidelijk hoorbaar door de mix van Afrikaanse ritmes en melodische popsongs.
Ook op haar derde CD "Balancé" is dit goed te horen. Ze mengt er lustig op los, maar het is nooit geforceerd... Goed uitgebalanceerd.

Sara Tavares - Balancé
01.Balancé
02.Bom Feeling
03.Lisboa Kuya
04.Ess Amor
05.One Love
06.Poka Terra
07.Amor é
08.Dam Bo
09.Guisa
10.Planeta Sukri
11.Novidadi
12.Muna Xeia
13.De nua
h**p://handi.voyages.free.fr/voyages/Sara_Tavares-Balanc%EA/

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home