02 februari 2008

Milton Nascimento & Clube Da Esquina

De Braziliaanse singer-songwriter Milton Nascimento (26 oktober 1942, Rio de Janeiro, Brazilië) wordt beschouwd als een van de iconen van de Braziliaanse muziek.

In het begin van zijn carrière speelde Nascimento in twee sambagroepen, Evolussamba en Sambacana. In 1963 verhuisde hij naar Belo Horizonte, en zijn vriendschap met de broers Borges leidde tot de Clube da Esquina ("hoekclub"). De andere leden waren Beto Guedes, Toninho Horta, Wagner Tiso en Flávio Venturini.
Nascimento is beroemd voor zijn falsetto en toonhoogte, evenals voor liedjes zoals "Canção da América" en "Coração de Estudante". De tekst van "Coração de Estudante" (het hart van een student) herinnert aan de begrafenis van de student Edson Luís, die gedood werd door een politieman in 1968.
De internationale doorbraak voor Nascimento kwam met zijn samenwerking met jazzsaxophonist Wayne Shorter op het album Native Dancer (1974). Dit leidde tot samenwerking met Amerikaanse sterren zoals Paul Simon, James Taylor en Pat Metheny.
Door zijn vriendschap met gitarist Warren Cuccurullo, kwam een samenwerking tot stand met Duran Duran (1993). Nascimento schreef en zong in het Portugees het lied "Breath After Breath" op het album Duran Duran. Hij ging ook met de band mee op tour in Brazilië om het album te promoten.

Nascimento kreeg een Grammy-award in de categorie "Best World Music Album" in 1998 voor zijn album "Nascimento", en werd ook genomineerd in 1991 en 1995.

Milton Nascimento & Lo Borges - Clube Da Esquina (1972)
1. Tudo Que Voce Podia Ser
2. Cais
3. O Trem Azul
4. Saidas E Bandeiras No. 1
5. Nuvem Cigana
6. Cravo E Canela
7. Dos Cruces
8. Um Girassol Da Cor De Seu Cabelo
9. San Vicente
10. Estrelas
11. Clube Da Esquina No. 2
12. Paisagem Da Janela
13. Me Deixa Em Paz
14. Os Povos
15. Saidas E Bandeiras No. 2
16. Um Gosto De Sol
17. Pelo Amor De Deus
18. Lilia
19. Trem De Doido
20. Nada Sera Como Antes
21. Ao Que Vai Nasc
link dead

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home