23 januari 2008

De nieuwe Guldensporenslag: Ozark Henry

Ozark Henry is de artiestennaam van de Vlaamse singer-songwriter Piet Goddaer (Kortrijk, 29 april 1970). Tevens is hij een platenproducer en arrangeur.
Hij experimenteert met elektro, folk, jazz en hiphop. Tegenwoordig kan je zijn muziek beter omschrijven als intelligente popmuziek. Er zitten rockinvloeden in en soms zelf wat klassieke invloeden. Hij heeft een duidelijk eigen geluid. Zijn stem is erg "herkenbaar" (soms behoorlijk irritant). Piet Goddaer schrijft, componeert en produceert zijn albums zelf. Hij wil zelf de controle hebben als hij zijn albums maakt, zodat hij op de beste manier het geluid kan vertolken dat hij in zijn hoofd hoort.

Zijn derde album Birthmarks was goed voor een definitieve doorbraak en Ozark Henry werd een graag geziene gast op grote festivals als Rock Werchter. Single "Sweet Instigator" bereikte een groot en een breed publiek. Goddaer viel vervolgens ook op met de soundtrack voor de tv-reeks "Sedes & Belli" en als producer en mede-songschrijver van "Another Lonely Soul" van Novastar.
Na nog een succesvol album (The Sailor Not the Sea, 2004), bracht Goddaer op 11 september 2006 het nieuwe album "The Soft Machine" uit. Dat is dezelfde releasedatum als Birthmarks, 5 jaar daarvoor. “The Soft Machine” levert Ozark Henry nog meer platinum op...
De Soundtrack voor "Kruistocht in Spijkerbroek/Crusade In Jeans" stond voor de helft vol licht klassiek. en er staan wat popnummers op. Norbert Goddaer, zijn vader, heeft aan het album meegewerkt, maar kon niet vermijden dat het een doelloos zwalpend klanktapijt werd met soms storend synthiserloopjes...

Ozark Henry heeft op 12 februari 2007 in een uitverkocht Vorst Nationaal gestaan. Goddaer zegt weinig tijdens concerten en er gebeuren weinig opwindende dingen tijdens zijn liveshows.
In 2008 zal Ozark Henry zich toeleggen op het uitbrengen van een nieuwe plaat.

Site (verplicht registreren): h**p://www.ozarkhenry.com/

Ozark Henry - Birthmarks
1. Word Up
2. Rescue
3. Do You Love Me
4. Sweet Instigator
5. Seaside
6. Intersexual
7. Rainbow
8. Tattoo
9. I'll Be Rain
10. This Is All I Have
h**p://boca.naklicki.be/ania/Ozark%20Henry%20-%20Birthmarks/

Ozark Henry - The Soft Machine
1. These Days
2. Christine
3. We Were Never Alone
4. Splinter
5. Play Politics
6. Weekenders
7. Echo as Metaphor
8. Cincinnati
9. Morpheus
10. Sun Dance
11. Temps Qui Reste
12. Jailbird
h**p://boca.naklicki.be/ania/OZARK%20HENRY%20-%20The%20Soft%20Machine/

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home