25 januari 2008

Lalah (says enough)

Lalah Hathaway (1969, Chicago, Illinois) is de dochter van Donny Hathaway.
In 1990 (op haar 21e), tekende ze een contract met Virgin en bracht haar eerste self-titled album uit. Daarvan werd "Heaven knows" op 12" uitgebracht.
Het album liet een jonge artieste horen, die weliswaar een schitterende stem heeft maar ondertussen ook haar eigen stijl zoekt.
Het duurde vier jaar om de opvolger "A moment" uit te brengen. De critici vonden het album "niet goed genoeg voor iemand met zo veel talent".

In 1999 bewees ze haar klasse op dit album "The song lives on" een co-productie met voormalig Crusaders-toetsenist Joe Sample. Op het album staan een aantal instrumentale nummers maar in het overgrote deel zingt Lalah de lead (en de koortjes). Okee, het zijn allemaal covers -misschien een beetje gemakkelijk- maar ze getuigen van goede smaak. Bijvoorbeeld "When your life was low" en "For all we know" maar ook meer uptempo nummers als "Street life" (van The Crusaders & Randy Crawford) en "Fever". Hoogtepunt is "One day I'll fly away" (weer Randy Crawford!).
Lalah doet hier meermaals aan haar vader denken: ze heeft een soortgelijkstemgeluid; heel warm, diep, laag... En ze zingt heel intens.... De begeleiding is smooth en mooi, dankzij het vertrouwde piano-spel van Joe Sample, en de warme saxofoonsolo's.

En "Outrun the Sky" is ongetwijfeld een van de beste releases van 2004. Haar versie, haar toon en haar frasering van Luther Vandross'"Forever, For Always, For Love" is grandioos, maar "Better and Better", "More", "Outrun The Sky", en "Boston" moeten daar niet voor onderdoen. Haar vader zou trots op haar geweest zijn (of is dat een beetje te klef?).

Lalah Hathaway - Outrun the Sky [2004]
01. How Many Times
02. Back Then
03. Your Favorite Song
04. Forever, For Always, For Love
05. Better And Better
06. Outrun The Sky
07. If U Ever
08. In The End
09. Admit It
10. Stronger
11. We Were 2
12. More
13. Boston
h**p://www.uploading.com/files/TIOUOFRB/Lalah_Hathaway.rar.html

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home