15 mei 2008

Skye is the limit

Skye (Londen, 1974) is een afkorting van Shirley Klarisse Yonavive Edwards. (Hoewel ze ondertussen "Gordon" heet, omdat ze getrouwd is).
Shirley "Skye" Gordon werd bekend als de stem van Morcheeba, de triphop-formatie die eind jaren negentig enkele succesvolle albums uitbracht. Bij toeval ontmoette ze de twee DJ-ende broers Paul en Ross Godfrey met wie ze vanaf 1995 de band Morcheeba zou vormen.
Maar ze maakte in 2004 plaats voor een andere zangeres, om zelf een solocarriere te beginnen (ondanks haar kinderen) en om eindelijk echt haar eigen ding te doen.

Niet dat dat “eigen ding” zo radicaal verschilt. Mind How You Go is een lieve rustige popplaat, waarop Skye op een stijlvolle manier helemaal niks geks doet. (En dat kun je op twee manieren opvatten.)
Er zijn weliswaar nog echo’s van Morcheeba te horen (in "Stop complaining" en "Say amen") maar producer Patrick Leonard (Madonna, Jewel) heeft een meer poppy geluid nagestreefd. Denk aan Dido, of nee... denk aan Sade.
De productie van dit eerste Skye-album is vrij sober, zodat Skyes stem veel meer centraal staat dan bij Morcheeba. Het werd een tedere, rustige, melancholische plaat...
Maar Mind How You Go mist ook avontuur. Alle liedjes (op de lichtjes afwijkende a capella afsluiter Jamaica Days na) kabbelen rustig door. En dat past dan weer perfect binnen de huidige trend van risicoloze muzak gemaakt door sterke vrouwen (Norah Jones, Corinne Bailey Rae en consoorten). Dus, het zou wel eens stiekem heel populair kunnen worden...

Skye - Mind How You Go (2006)
01 - Mind How You Go - 4.8M
02 - Stop Complaining.mp3 -
03 - Solitary.mp3 - 4.9M
04 - Calling.mp3 - 4.9M
05 - What’s Wrong With Me.mp3 - 4.7M
06 - No Other.mp3 - 4.2M
07 - Tell Me About Your Day.mp3 - 3.8M
08 - All The Promises.mp3 - 4.9M
09 - Powerful.mp3 - 4.4M
10 - Say Amen.mp3 - 5.1M
11 - Jamaica Days.mp3 - 2.6M
h**p://downloads.kilianschefer.com/music/skye/

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home