14 mei 2008

No more Christian? Pat Boone

1. Paul Anka maakte in 2005 het goed verkopend coveralbum "Rock swings" met overtuigende swingversies van pop- en rockhits. Dat was smaakvol gedaan, swingde inderdaad en gaf een hele nieuwe kijk op de originele songs, ondanks de soms vergaande veranderingen in de arrangementen.
2. Ik heb Alice Cooper nooit als een hardrocker gezien maar als een intelligente showman die de kunst van het preken en beleren van zijn vader (die dominee was) had geërfd en zijn boodschap verpakte in grappige en soms extreme theateracts. Cooper heeft bovendien een goede zangstem en een gezond gevoel voor humor en zelfrelativering. (Hoe ik dat zo weet? Dat heeft-ie me zelf verteld.)
En Cooper is zelf ook nooit vies geweest van vaudeville, musical, jazz en swing (Getuigen daarvan o.a. "Gutter Cats Vs The Jets", "Herod's song", "Go to hell" en het hele album "Lace and Whiskey").
Pat Boone heeft ook ooit zoiets willen doen... . Of het 'm gelukt is? Oordeel zelf...


De Amerikaanse zanger Charles Eugene Patrick (Pat) Boone (1 juni 1934) werd bekend door het maken van populaire rock 'n' roll, later in zijn carrière stapte hij over naar het gospel-genre. In 1955 bracht hij een cover uit van de single "Ain't That a Shame" van Fats Domino, en verbrak de verkooprecords van de originele uitvoering aanzienlijk. Dat is representatief voor de beginperiode van Boones loopbaan, die vooral gericht was op het oppoetsen van rhythm and blues-hits tot meer toegankelijker versies, waardoor de rock 'n roll-deuntjes een veel groter publiek bereikten.

"No More mr. Nice Guy" (1997) is een album met covers van hardrock- en heavymetalartiesten. Bij ons is het alleen via import te verkrijgen. De titel is een nummer van Alice Cooper.
Om reclame te maken voor het album, verscheen hij op de uitreiking van de 'American Music Awards' in zwart leer. Zijn christelijke imago werd hierdoor geschaad en Boone werd ontslagen bij 'Gospel America', een televisieprogramma van de Amerikaanse zender TBN.
Bij het maken van dit album werd Boone bijgestaan door een orkest, achtergrondzangeressen en heavymetalartiesten, zoals Ronnie James Dio.
Tijdens pauze's van hardrock- en heavymetalconcerten wordt de CD wel eens gedraaid en door vooral de wat oudere hardrockers wordt dat redelijk goed gewaardeerd hoewel er van hardrock of metal geen sprake meer is.

Pat Boone - In a metal mood, No More Mr. Nice Guy
• 1. You've got another thing coming (cover van Judas Priest)
• 2. Smoke On The Water (van Deep Purple) Bijgestaan door Ritchie Blackmore op gitaar. Ook op gitaar: Dweezil Zappa.
• 3. It's A Long Way To The Top (If You Wanna Rock 'N Roll) (AC/DC)
• 4. Panama (Van Halen)
• 5. No More Mr. Nice Guy (Alice Cooper)
• 6. Love Hurts (Nazareth)
• 7. Enter Sandman (Metallica) Volgens sommige Metallica-fans een 'verkrachting' van het echte nummer, maar velen konden de humor er ook wel van inzien.
• 8. Holy Diver (Dio) Pat Boone wordt hier bijgestaan door de originele zanger, Ronnie James Dio, vooral bij de hoge uithalen in de zang.
• 9. Paradise City (Guns N' Roses)
• 10. The Wind Cries Mary (Jimi Hendrix) Wellicht het meest gelijkende nummer van het hele album.
• 11. Crazy Train (Ozzy Osbourne) Pat Boone is een voormalige buurman van Ozzy Osbourne in Beverly Hills. Dit nummer was in de Pat Boone-stijl te horen als openingstune van de reallife-soap "The Osbournes".
• 12. Stairway To Heaven (Led Zeppelin) De korte gitaarsolo waar het echte nummer naar toe werkt, ontbreekt hier en maakt de cover daardoor wat minder interessant.
h**p://www.youarenowhere.net/media/More%20MP3s/Various%20Pop/Pat%20Boone%20-%20In%20A%20Metal%20Mood%20(No%20More%20Mr.%20Nice%20Guy)/

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home