25 juli 2007

The Simian Mobile Disco Release

Het verhaal achter Simian Mobile Disco is bekend, mag ik aannemen? Eind jaren negentig zaten James Ellis Ford en James Anthony Shaw in de band Simian. Zo nu en dan haalden ze voor de grap het alter ego Mobile Disco tevoorschijn om bijvoorbeeld hun eigen single Never Be Alone te remixen. Toen Simian in 2005 ermee stopte gingen de twee verder onder de naam Simian Mobile Disco.

Het duo hield zich vooral bezig met het maken van remixen en het produceren van andermans albums. Zo was Ford de producer van het laatste album van de Arctic Monkeys. Ook scoorden de mannen samen met Justice een grote hit met We Are Your Friends, een bewerking van de eerder genoemde single Never Be Alone. Daarnaast maakte Simian Mobile Disco vele remixen van singles van de Klaxons, Air, Muse en The Rapture. Intussen verschenen er ook singles van het duo zelf.

Nu is daar het eerste echte album van Simian Mobile Disco. Ondanks dat het allemaal heel eigentijds-en-toch-weer-niet klinkt, is het geluid op deze plaat een stuk ingetogener dan bij Justice en Digitalism. Toch is elk nummer geschikt voor de dansvloer als voor de huiskamer. Luister maar naar de singles It's The Beat en het meeslepende I Believe. Die laatste is trouwens samen met de weirde afsluiter Scott als enige twee nummers op het album net iets te traag voor de dansvloer. I Believe is meer een nummer om heerlijk op mee te knikken met je hoofd...

Laat je niks wijs maken. Dit heeft niks met rock te maken. Dit is knetterdisco!
En is het baanbrekend en/of vernieuwend? Ach wel nee. Heeft Tiga potten gebroken, dan? Het is vooral heel eighties: oude Depeche Mode, veel Heaven 17, New Order, YMO... zelfs Dead or Alive.
Dus erg Rivella: beetje vreemd, maar wel lekker.

Simian Mobile Disco - Attack Decay Sustain Release (2007)
1. Sleep Deprivation 4:59
2. I Got This Down 4:09
3. It's the Beat 3:22¨
4. Hustler 3:42
5. Tits & Acid 4:03
6. I Believe 3:18¨
7. Hotdog 3:16
8. Wooden 3:50
9. Love 3:02
10. Scott 3:12
h**p://maltus.alliancemca.net/maltus/music/album/Simian%20Mobile%20Disco%20-%20Attack%20Decay%20Sustain%20Release.zip
of h**p://www.medianueva.com/music/simian_mobile_disco_attack_decay_sustain_release.zip

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home