28 februari 2007

Thus Spoke Deodato

Eumir Deodato (21 juni 1942, Rio de Janeiro, Brazilië) is een van de meest prominente fusion-jazz-musici. Zijn meest succesvolle project stamt uit 1972: hij schreef toen het arrangement van 'Thus Spoke Zarazustra', de themasong van Stanley Kubricks '2001: A Space Odyssey'.

Als kind leerde Eumir Deodato zichzelf keyboard spelen in allerlei popbandjes. Later werkte hij als sessiemuzikant (keyboards, bas, gitaar) om vervolgens muziek te maken onder zijn eigen naam. Zijn eerste echte succes in Brazilië kwam met de begeleiding van Astrud Gilberto .

In 1967 emigreerde hij naar de VS waar zijn carriere als arrangeur begon. Eerst schreef hij vooral arrangementen voor Braziliaanse artiesten die in de VS woonden. Later ook voor Amerikaanse artiesten als Frank Sinatra en Roberta Flack, en voor jaren 80-bands als Kool & the Gang. In de jaren negentig werkte hij o.a. met zangeres Björk.

Eigen albums zijn o.a. 'First Cuckoo', 'Whirlwinds', 'Very Together', 'Whistle Bump' en 'Night Cruiser'.
Deodato maakte als componist, arrangeur, producer en muzikant deel uit van meer dan 500 albums, waarvan er zeker 15 platinum werden.

Eumir Deodato - Deodato 2 (1973)
1. Super Strut
2. Rhapsody In Blue
3. Nights In White Satin
4. Pavane For A Dead Princess
5. Skyscrapers
6. Latin Flute
7. Venus
8. Do It Again
link dead

Eumir Deodato - Prelude
1. Also Sprach Zarathustra
2. Spirit Of Summer
3. Carly And Carole
4. Baubles Bangles And Beads
5. Prelude To The Afternoon Of A Faun
6. September 13
h**p://tinyurl.com/ysv3ds

Labels: , , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home