28 september 2006

Japan: from Adolescent Sex to Still Life In Mobile Homes

Japan was een Britse popgroep die in 1974 werd opgericht door David Sylvian, Mick Karn, en Steve Jansen (broer van Sylvian), en werd later uitgebreid met Rob Dean en Richard Barbieri.

Hun debuutalbum 'Adolescent Sex' (1978) werd al snel gevolgd door 'Obscure Alternatives'. Beide albums verkochten goed in Japan, maar niet in andere landen. Het derde album 'Quiet Life' (1979), bevatte een cover van 'All Tomorrow's Parties' van The Velvet Underground. Japan verliet de glamrock en het accent kwam meer te liggen op synthesizers en sequencerloops, terwijl de zang van Sylvian steeds meer op die van Bryan Ferry begon te lijken. In 1980 kwam een cover van "I Second that Emotion" uit op single. Het was oorspronkelijk uitgebracht door Smokey Robinson & the Miracles. Het nummer werd een bescheiden hit.
De twee daarop volgende albums, 'Gentlemen Take Polaroids' (1980) en 'Tin Drum' (1981) bereikten een groter publiek. De band had intussen een andere stijl gevonden en was onderdeel geworden van de New Romantic-stroming. De single 'Ghosts' haalde een top-drie-notering in de Britse hitparade. Na 'Tin Drum' viel de groep echter uit elkaar. Er volgde nog het live-dubbelalbum 'Oil on Canvas' (1983).

De meeste leden van de groep werkten na Japan verder aan andere projecten. David Sylvian was hierbij het meest succesvol. In 1991 volgde een reünie onder de naam Rain Tree Crow, die slechts één album opleverde.

Japan - Adolescent Sex [Enhanced] 
1. Transmission
2. The Unconventional
3. Wish You Were Black
4. Performance
5. Lovers On Main Street
6. Don't Rain On My Parade
7. Suburban Love
8. Adolescent Sex
9. Communist China
10. Television
11. Don't Rain On My Parade (Video)
12. Communist China (Video)
13. Adolescent Sex (Video)
14. Adolescent Sex (rare alternative video)
link dead

Japan - Quiet life [1979]
1. Quiet Life
2. Fall in Love With Me
3. Despair
4. In Vogue
5. Halloween
6. All Tomorrow's Parties
7. Alien
8. Other Side of Life
link dead

Japan - Tin Drum [1991]
1. Art Of Parties
2. Talking Drum
3. Ghosts
4. Canton
5. Still Life In Mobile Homes
6. Visions Of China
7. Sons Of Pioneers
8. Cantonese Boy
link dead

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home