21 april 2010

Steve Miller flies like a jet airliner

De Steve Miller Band is een band genoemd naar en geformeerd rondom Steve Miller, die gitaar en mondharmonica speelt en de zang verzorgt.
Miller ging in Dallas naar de high school. Daar vormde hij zijn eerste band, The Marksmen. William Royce Scaggs, een klasgenoot, leerde van Miller een paar gitaarakkoorden en kon zo meespelen in deze band. Hij zou later bekend worden onder zijn bijnaam Boz Scaggs. Na high school ging Miller naar de Universiteit van Wisconsin-Madison waar hij de band The Ardells oprichtte. Een jaar later voegde Scaggs zich bij de band. Weer een jaar later versterkte Ben Sidran de band als keyboardspeler.

In 1967 vormde Miller de Steve Miller Band met Scaggs als zanger. Met deze band behaalde Miller, zeker in zijn thuisland, grote successen. Het eerste album, Children of the future, was gebaseerd op de psychedelische blues stijl die op dat moment 'hip' was in San Francisco. Zanger Scaggs zou na een aantal albums de band verlaten, waarna drummer Tim Davis aanvankelijk de zang voor zijn rekening nam. Op enkele nummers zong Steve Miller zelf. De albums verkochten goed, maar een hitnotering zat er niet in.
Een bijzonder album was " Recall the beginning, a journey form Eden" waar Steve wel al zelf de zang voor zijn rekening nam.
In 1973 kwam met het album The Joker, de doorbraak. De muziek werd toegankelijker. Naast het titelnummer kwamen er nog enkele hits van dit album. 'The Joker' werd opgevolgd door 'Fly like an Eagle' (1976) en Book of Dreams (1977), die tegelijk werden opgenomen, maar met een tussenpoos van 1 jaar werden uitgebracht. Beide albums worden beschouwd als de top van Millers commerciële carrière en bereikten hoge posities in verschillende albumlijsten. Van beide albums werden meerdere nummers op single uitgebracht die allemaal in de hitparade kwamen, waaronder 'Fly like an Eagle', 'Swing Town', 'Jungle Love', 'Rock’ n me' en 'Jet Airliner'.
Steve Miller nam een paar jaar rust om bij te komen van de successen, het opnemen en toeren. In 1981 kwam Miller terug met het album 'Circle of Love' dat niet zo goed verkocht. In 1982 behaalde hij wederom een superhit met het album 'Abracadabra' en de gelijknamige single. Met latere platen als 'Living in the 20th century' (1986), 'Born to B blue' (1990) en 'Wide River' (1993) wist de band dit succes niet te continueren.

Nadat de Steve Miller Band stopte met het uitbrengen van platen, bracht Miller onder eigen naam nog 2 albums uit, die minder succesvol waren.

Steve Miller Band - Greatest Hits 1974-78
01 Swingtown.mp3
02 Jungle Love.mp3
03 Take the Money and Run.mp3
04 Rock 'n Me.mp3
05 Serenade.mp3
06 True Fine Love.mp3
07 The Stake.mp3
08 The Joker.mp3
09 Fly Like an Eagle.mp3
10 Threshold.mp3
11 Jet Airliner.mp3
12 Dance, Dance, Dance.mp3
13 Winter Time.mp3
14 Wild Mountain Honey.mp3
h**p://www.greatquux.com/mp3/Steve%20Miller%20Band/Greatest%20Hits%201974-78/

Steve Miller Band - Greatest Hits
h**p://films.smittieweb.nl/mp3/Steve%20Miller%20Band/Greatest%20Hits/

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home