06 maart 2006

William 'Boz' Scaggs hits!

Genoeg hits en kaskrakende albums om een Greatest Hits uit te brengen heeft Boz Scaggs eigenlijk niet. Materiaal voor een boeiend carriére-overzicht is er in overvloed. Zo moeten we "Hits!" dan ook zien.
Alleen het album Silk Degrees dat Scaggs in 1976 maakte, bezorgde hem furore, faam en een aantal hits, en is nog steeds een van de fraaiste platen uit het Blue Eyed Soul-genre.

William Royce 'Boz' Scaggs toerde als twintiger al door Europa, speelde in de originele bezetting van de band van zijn jeugdvriend Steve Miller, maakte in 1969 een prachtige soulplaat en in de categorie herkenbare stemmen scoorde de Boz hoog het begin van de jaren 70. En helemaal toen hij later dat decennium uitgroeide tot internationale hitparadeklant.
Zijn muziek heeft altijd in meerdere hokjes gepast; niet voor niets scoorde zijn eerste hit Lowdown in Amerika zowel in de hoogste regionen van de popcharts als de r&b-charts.
Net als zijn klasgenoot Steve Miller - ze speelden jaren samen - weet hij met zijn ritmisch goed onderlegde muziek ook de Afro-Amerikanen te boeien, tot in jazzkringen. Het frappante van Scaggs is dat hij tot op heden niet aan kracht en pracht heeft ingeboet, getuige het in 2003 verschenen album But Beautiful nota bene vol evergreens, en Dig uit 2001.

Boz Scaggs - Silk Degrees
1 - Georgia.mp3
2 - Harbor Lights.mp3
3 - It's Over.mp3
4 - Jump Street.mp3
5 - Lido Shuffle.mp3
6 - Love Me Tomorrow.mp3
7 - Lowdown.mp3
8 - We're All Alone.mp3
9 - What Can I Say.mp3
10 - What Do You Want The Girl To Do.mp3
link dead

Boz Scaggs - Hits! (1980)
01. Lowdown
02. You Make It So Hard (To Say No)
03. Miss Sun
04. Lido Shuffle
05. We're All Alone
06. Breakdown Dead Ahead
07. Look What You've Done To Me
08. Jojo
09. Dinah Flo
10. You Can Have Me Anytime
link dead

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home