28 februari 2006

3,14159265358...

Net gevonden in uitverkoopbakken van de Free Record Shop, voor 4,99: de DVD van Pi!

Hoeveel koppijn kun je hebben?
Wiskunde beheerst het hele leven van genie Max Cohen. Maar hij wordt voortdurend geplaagd door verschrikkelijke aanvallen van migraine
Max is ervan overtuigd dat het getal pi de sleutel is tot chaos en probeert een mathematische orde te brengen in de wereld.
Die gedachte deelt hij met zijn mentor Sol, die door een hartaanval zijn wiskundige zoektochten heeft moeten opgeven en Max aanraadt hetzelfde te doen, vóór de getallenwaanzin ook hém te pakken krijgt. Toch geeft Max niet op het raadsel van het mysterieuze getal te ontrafelen en zoekt verder naar numerieke patronen die volgens hem álles kunnen verklaren.
Religieuze fanatici en beurshandelaren hebben het plots op hem gemunt omdat ze willen profiteren van zijn inzichten. Wanneer hij zijn computer voedt met weer een nieuwe theorie, crasht het systeem…

"Pi" is een volledig in zwart-wit geschoten film, met een schaars budget van 60.000 dollar. De kijker krijgt een indringende kijk op het leven van een geobsedeerde en ontspoorde twintiger. Hoogst intrigerend, zelfs voor mensen die hun regel van drie niet meer kennen.
Ook muziekliefhebbers komen aan hun trekken door de trendy soundtrack met muziek van onder meer Orbital, Clint Mansell en Aphex Twin.
Bij de bioscooprelease van Pi (1997), werden de New Yorkse voetpaden bezaaid met pi-tekens.

Soundtrack "Pi"
1. PiR2 - Clint Mansell
2. PETROL - Orbital
3. Kalpol Intro - Autechre
4. Bucephalus Bouncing Ball - Aphex Twin
5. Watching Windows - Roni Size
6. Angel - Massive Attack
7. We Got The Gun - Clint Mansell
8. No Man's Land - David Holmes
9. Anthem - Gus Gus
10. Drippy - Banco de Gaia
11. Third From The Sun - Psilonaut
12. Low Frequency Inversion Field - Spacetime Continu..
13. 2Pir - Clint Mansell
link dead

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home