10 februari 2010

The truth by Omar Faruk Tekbilek

Omar Faruk Tekbilek (1951, Adana, Turkije) vertegenwoordigt bij uitstek de muziek uit de Mediterranee en het Midden-Oosten. Omar Faruk Tekbilek, muzikaal wonderkind, begon zijn carriere met het bespelen van de kaval, een
smalle diatonische fluit. Als vergoeding voor de uren die hij doorbracht in de winkel van zijn oom, gaf die hem lessen in het bespelen van de fluit. Omar Faruk groeide uit tot een meester op verscheidene instrumenten, waaronder ney (bamboefluit), zurna (schalmei), baglama (langhalsluit), ud (klassieke luit) en percussie.

Tijdens zijn muzikale carrière werd Omar Faruk beïnvloed door de Wervelende Mevlevi Derwisjen. Hij raakte geïnspireerd door hun mystieke muziek en dans. Na kennismaking met Brian Keene in 1988 heeft Tekbilek, wiens unieke composities te horen zijn op de fameuze ‘Buddha Bar’-cd’s, samengewerkt met internationaal bekende namen, zoals jazztrompettist Don Cherry, keyboardspeler Karl Berger, ex-Cream rockdrummer Ginger Baker, Ofra Haza, Bill Laswell, Mike Mainieri en Peter Erskine; maar bijvoorbeeld ook met de Nederlandse band Blof.
De muziek van Tekbilek is gebaseerd op traditionele roots, maar is wel beïnvloed door hedendaagse klanken. Deze mix beschrijft hij zelf als ‘kosmisch’. Vier pijlers waarop zijn creatieve talenten rusten zijn mystiek, folklore, romantiek en fantasie.

Dankzij zijn reputatie als virtuoos en pleitbezorger van wereldvrede is Omar Faruk Tekbilek op dit moment een veelgevraagd musicus, die uitverkochte concerten geeft in Europa, Noord- en Zuid- Amerika, Australië en het Midden-Oosten.

h**p://www.omarfaruktekbilek.com/

Omar Faruk Tekbilek - One Truth (1999)
01 Red Skies.mp3 - 12.4M
02 I Love You.mp3 - 15.0M
03 Wildflower.mp3 - 10.7M
04 Manhem.mp3 - 10.9M
05 Tahir Raks.mp3 - 9.8M
06 Roman.mp3 - 9.1M
07 One Truth.mp3 - 12.8M
08 Ara'ya.mp3 - 9.5M
09 Sufi.mp3 - 17.5M
10 Istanbul.mp3 - 11.1M
h**p://www.squalsito.com/music/Zola_Lounge/Omar_Faruk_Tekbilek/One%20Truth/

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home