01 oktober 2008

Bill Laswel will bass well

Bill Laswell (12 februari 1955, Salem, Illinois) is een grammy-winnende bassist, producer, remixer. Laswell heeft een nogal eigenzinnige visie op muziek. Hij verzoende jazz en populaire muziek in bijvoorbeeld Herbie Hancocks “Future Shock” en de monsterhit “Rock It”.

Hij begon als teenager te toeren in staten als Alabama en Florida, waar hij rhythm and blues speelde in bands als Material, Massacre, Last Exit, Painkiller, Praxis, Sacred System, maar hij weigert een vaste muzikale context. 
Zijn unieke bas-sound leerde hij vooral beheersen door veel live te spelen. Jazz, oorspronkelijk dansmuziek, werd terug op de dansvloer gespeeld en de muziek van Bill Laswell werd gedraaid in de betere discotheken. Laswell bracht de draaitafelkunsten en elektronica bij een groter publiek en werkte sindsdien met een heel uiteenlopende en indrukwekkende reeks musici: Pharoah Sanders, Laurie Anderson, Ryuichi Sakamoto, Brian Eno, Mick Jagger, Sting, Carlos Santana, John Zorn, John Lydon, George Clinton, Bootsy Collins, Afrika Bambaataa, Zakir Hussein, William Burroughs en nog vele anderen van allerlei culturen.

Als er één muzikant is die een duizendpoot én een duivelskunstenaar mag genoemd worden, dan is het wel Bill Laswell. Hij heeft graag dat het botst en heeft het over “collision music”. Ambiant, dub, funk, punk, jazz…you name it.

Bill Laswell - Dreams of freedom (Ambient translations of Bob Marley in dub) (1997)
01 rebel music (3 oclock roadblock).flac - 53M
02 no woman no cry.flac - 20M
03 the heathen.flac - 32M
04 them belly full (but we hungry).flac - 21M
05 waiting in vain.flac - 43M
06 so much trouble in the world.flac - 31M
07 exodus.flac - 27M
08 burnin and lootin.flac - 26M
09 is this love.flac - 50M
10 one love (people get ready).flac- 21M
11 midnight ravers.flac - 23M
h**p://barge.mrtech.ru/muziq/orbitalmute/bill_laswell_-_dreams_of_freedom_-_ambient_translations_of_bob_marley_in_dub_(1997)/

Bill Laswell - Silent_recoil (1995)
01 amphora.flac - 57M
02 sombre stream.flac - 70M
03 undercurrent (endless light in the nameless land).flac - 100M
h**p://barge.mrtech.ru/muziq/orbitalmute/bill_laswell_-_silent_recoil_(1995)/

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home