27 oktober 2010

Eyes of a Spanish Witch

Het Spaanse achtkoppige collectief Ojos de Brujo (Ogen van de Heks) maakt muziek met sterke flamenco- en hiphopinvloeden. De muzikanten noemen hun muziek zelf "Jip Jop Flamenkillo". Maar ook punkrock heeft hun stijl beïnvloed.

De groep werd opgericht in 1996 en heeft de stad Barcelona als thuisbasis, van waaruit ze naar veel muziekfestivals reizen.
Ojos de Brujo neemt in 1999 het debuutalbum Vengue op en het album verschijnt in 2000. Na het uitkomen van hun tweede album Bari (2002) gaan de Spanjaarden op tournee. Hierdoor komen de bandleden in aanraking met vele andere wereldartiesten: van de Senegalese groep Daara J, de Cubaanse pianist Roberto Carcasses, tot de hypnotiserende Nitin Sawhney uit Groot-Brittannië. Door deze ontmoetingen doet de band veel muzikale inspiratie op en brengt in 2006 hun derde album Techari uit.

Ojos De Brujo blijven op hun eigen unieke manier de uitvinders van de flamencohiphop, de leiders van de Barcelonese mestizoscene... De band werkt ook samen met veel verschillende artiesten (graffiti, multimedia, ontwerpers, filmers).

Ojos de Brujo - Bari (2002)
1. Intro
2. Tiempo De Solea
3. Ventilaor R-80
4. Naita
5. Quien Engana No Gana
6. Zambra
7. Ley De Gravldad
8. Memorias Peridias
9. Tanguillo De Maria
10. Blueria Del Ay!
11. Cale Bari
12. Accion Reaccion Repercusion
13. Rememorix
h**p://iotamusic.free.fr/Ojos%20de%20Buro/Bari/

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home