22 juni 2011

In the Summer with Crystal Fighters

Naar eigen zeggen haalde de band Crystal Fighters de inspiratie voor het debuutalbum Star Of Love uit het dagboek van de aan Alzheimer lijdende opa van zangeres Laure. In dat dagboek schreef hij flarden van een opera waarin ook allerlei traditionele Baskische instrumenten gebruikt moesten worden. Hierdoor ging de band op zoek naar deze instrumenten en naar de Baskische roots van zangeressen Laure en Mimi. (Volgens mij weer zo'n P.R.-verhaal. Zeg nu nog dat copywriters geen leuke baan hebben!)

De Spaans/Engelse band, maakt electro(pop)muziek en bestaat uit twee leden uit Groot-Brittannië, een uit Amerika en twee zangeressen uit Spanje. De band is oorspronkelijk gevormd in Navarra (Spanje) in 2007, maar heeft zich daarna in Londen gevestigd.
Bij ons raakt de band nu bekend door het nummer Plage (dat bij mij nu tegen de irritatiegrens aan zit, terwijl ik het aanvankelijk een zeer zonnig nummer vond). Maar gelukkig is dit zo'n band waar geen label op te plakken is, en dat is maar goed ook...

Crystal Fighters - Star Of Love (2010)
01- Solar System.mp3
02- Xtatic Truth.mp3
03- I Do This Everyday.mp3
04- Champion Sound (Alt. Version).mp3
05- Plage.mp3
06- In The Summer.mp3
07- At Home.mp3
08- I Love London.mp3
09- Swallow.mp3
10- With You.mp3
11- Follow.mp3
h**p://drwest.servebeer.com/Crystal%20Fighters/Star%20Of%20Love/

Labels: ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home