09 april 2009

Vicente, amigo !

Ik had geen idee, toen ik in 1991 een CD van Vicente Amigo in mijn handen kreeg geduwd, wie hij was. Hij keek wel erg arrogant op het hoesje, ...de poseur.
En akkoord: het is allemaal nogal serieuze muziek... Maar móóóói! Luister en huiver.


Vicente Amigo Girol (Guadalcanal, 1967) is een flamenco gitarist. Zijn eerste stappen in de flamenco werden gezet onder begeleiding van onder andere Juan Muñoz (El Tomate) en Manolo Sanlúcar. Hij wordt gezien als één van de grote flamenco-gitaristen van de generatie na Paco de Lucia.

Na eerst gewerkt te hebben als begeleidend gitarist van zangers als El Pele en Camaron de la Isla, besloot hij solo te gaan en concertgitarist te worden.
Eind jaren '80 rijft hij als prille twintiger de ene Spaanse prijs na de andere binnen voor zijn indrukwekkende kennis en vaardigheid binnen de flamenco-muziek.
In 1991 verscheen zijn eerste solo album getiteld: 'De mi Corazón al Aire'. In 1992 staat hij naast Bob Dylan en Keith Richards op het podium in Sevilla tijdens het "Guitar Legends Concert". Hij was toen nog geen 25...
In 2001 won hij voor zijn album 'Ciudad de las Ideas' de Grammy Latino voor beste flamenco-album.
Amigo speelde en nam op met Sting, Paco de Lucía, John McLaughlin en Al DiMeola. Ook schreef hij het titelnummer van de film "Hable con ella".

Zijn meest recente album 'Un Momento en el Sonido' (2005) laat een muzikant horen die steeds zijn grenzen verlegt, met schitterende composities, diepgeworteld in de flamenco-traditie maar met een eigen, zeer lyrische en romantische aanpak.

www.vicente-amigo.com

Vicente Amigo - Un Momento en el Sonido
1. Demípatí
2. Campo de La Verdad [Bulería Composición]
3. Mezquita [Soleé]
4. Tangos del Arco Bajo
5. Bolero a Marcos
6. Silia y el Tiempo [Farruca]
7. Oriente Mediterráneo [Zapateado]
8. Rocamador [Bulería Composición]
9. Momento en el Sonido [Taranta]
10. Bolero a Marcos [Versión Arreglos de Cuerda]
h**p://ujazzi.com/alek/vicente.amigo.-.un.momento.en.el.sonido.mp3.192kbps.www.mp3-es.com/

Drawings & sketches: Every Picture tells a Story
Fictitious CD covers: Heart on my sleeve

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home