19 april 2007

Internet Is For Porn

De spraakmakende musical "Avenue Q" is in premiere gegaan in 2003 en heeft onverwacht enkele Tony-awards gewonnen. Hoewel de algemene plot iets weg heeft van een romantische komedie, komen er verscheidene gevoelige onderwerpen aan bod, zoals seks(Internet Is For Porn), racisme (Everyone's A Little Bit Racist) en homoseksualiteit ( If You Were Gay).
In deze musical spelen poppen en mensen samen een verhaal over het doel van het leven.
Het feit dat de hoofdpersonages worden vertolkt door poppen zorgt ervoor dat de schrijvers met meer wegkomen dan met normale acteurs, maar toch zijn er in bepaalde kringen gevoelige snaren geraakt. De voorstelling gaat zo af en toe wel erg ver, met sex op het podium (tussen twee poppen overigens). Luister naar "You Can Be As Loud As The Hell You Want (When You're Makin'Love)"...

Sesamstraat voor volwassenen, is misschien een aardige omschrijving van Avenue Q. Het verhaal gaat over een straat van New York waar men te maken heeft met de meest normale zaken van het leven zoals romantiek, geld, carriere, sex etc.
Avenue Q is het verhaal van Princeton, een universitaire afgestudeerde, met grote dromen, maar weinig geld op zijn bankrekening. Hij ontdekt dat voor hem alleen Avenue Q in aanmerking komt om te wonen. Geen probleem, want de buren lijken aardig. Brian, de werkloze komiek en zijn verloofde. Nicky de goedzak en zijn huisgenoot Rod, republikeinse inversteerder, Trekkie Monster, geobsedeerd door internet en de assistent-kinderjuf Kate... Samens gaan ze de strijd aan.
Het verhaal is leuk en je verlaat het theater met een glimlach. Een echte feelgoodmusical...

De musical vierde vorige maand op Broadway een feestje ter ere van de 1500e voorstelling. Niet alleen originele Broadway castleden waren hiervoor uitgenodigd, ook castleden uit Las Vegas zaten in het publiek.
Op dit moment is 'Avenue Q' in haar 4e jaar bezig op Broadway. Later dit jaar gaat ook de 1e nationale tour door Amerika van start.

Avenue Q - The Musical [Soundtrack]
1. Avenue Q Theme
2. What Do You Do With A BA In English/It Sucks To Be Me
3. If You Were Gay
4. Purpose
5. Everyone's A Little Bit Racist
6. Internet Is For Porn
7. Mix Tape
8. I'm Not Wearing Underwear Today
9. Special
10. You Can Be As Loud As The Hell You Want (When You're Makin'Love)
11. Fantasies Come True
12. My Girlfriend Who Lives In Canada
13. There's A Fine Fine Line
14. There Is Life Outside Your Apartment
15. More You Ruv Someone
16. Schadenfreude
17. I Wish I Could Go Back To College
18. Money Song
19. School For Monsters/The Money Song
20. There's A Fine Fine Line/What Do You Do With A BA In English
21. For Now
h**p://www.cura-ut-valeas.com/music/Broadway/Avenue%20Q/

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home