02 februari 2011

All rise for Gabrielle

De Britse zangeres Gabrielle houdt haar privé-leven, en dus ook haar familienaam en geboortedatum, erg geheim. Haar carriere daarentegen, is erg duidelijk: in 1991 schreef Gabrielle het liedje 'Dreams' maar dat werd pas in 1993 op single uitgebracht als Gabrielle's debuutsingle.
Twee maanden later kwam de opvolger, 'Going Nowhere', uit, en flopte grandioos, maar was nog een succes in vergelijking met het duet 'If You Ever' met East 17. Het werd dan ook lange tijd stil rond de zangeres.

In 1997 bracht Gabrielle haar tweede album 'Gabrielle' uit.
Eerste single hieruit werd 'Give Me A Little More Time', een Top 5-hit in Engeland. Gabrielle nam vervolgens de Dionne Warwick klassieker 'Walk On By' onder handen, met een nieuwe top 10-hit tot gevolg. In 1999 brengt de zangeres de single 'Sunshine' uit, een voorbode op haar nieuwe album 'Rise' en de titeltrack werd de volgende single. Die werd gevolgd door 'When A Woman'. Gabrielle's derde album was ondertussen al platina geworden!In oktober 2000 kreeg Gabrielle voor 'Rise' de Mobo Award voor beste single. Tijdens de uitreiking bracht Gabrielle exclusief haar vierde single uit dit album. 'Should I Stay' deed het beduidend minder dan de twee voorgangers.

Naast de geraffineerde soul/pop songs is ze dankzij populaire remixes van Artful Dodger, Wookie en Zed Bias ook regelmatig te horen op de 2 step/UK underground dansvloer.
Dankzij de film Bridget Jones Diary knalde haar single 'Out of Reach' in 2001 de hitlijsten in en werd een Top 10 hit. ...In 2004 kwam nog '' Play To Win' uit, haar vierde album.

Gabrielle - Rise (2000)
Sunshine
Rise
When A Woman
Tell Me What You Dream
5 O'Clock
Should I Stay
Over You
Falling
If You Love Me
Independence Day
Gonna Get Better
There's Nothing I Won't Do For You
Rise (Acoustic Version)
h**p://theindexof.net/pub/13gg07/Gabrielle+-+Rise+%282000%29+%5BFLAC%5D

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home