Embracing Kissing The Pink
De groep ontstond in 1980 op de Royal College of Music in Londen, waar de zeven leden het zelfde studentenhuis deelden. Drie jaar later lag er een eerste album in de winkel: Naked.MTV probeerde wat met de video voor de sfeervole new wave/funk-single 'Maybe this day' maar de band mocht enekel even de onderste regionen van de Billboatd Top 100 besnuffelen.
Nog eens drie jaar later werd hun muziek wat toegankelijker en werd de naam officieel afgekort. Het 'Pink' in de groepsnaam slaat op de roze lichaamsdelen die kusbaar zijn. Voor de 'ruimdenkende' Amerikaanse markt reden genoeg om de naam af te korten tot KTP.
Het geluid werd gladder, en een tweede coup werd geprobeerd met het album 'Certain things are likely'. Er volgde dance-remix op dance-remix...
Allemaal concessies die de groep moest maken omdat een commerciële doorbraak uitbleef.
In 1988 waren ze het zat en gingen ze zichzelf weer Kissing the Pink noemen.
Geruisloos verscheen in 1993 nog een CD, en de opvolger bleef zelfs op de plank liggen bij Sony.
De daaropvolgende jaren werd de bezetting uitgedund tot er uiteindelijk een producerstrio overbleef dat voornamelijk voor andere artiesten werkt.
'One step' werd een nummer 1-hit in Italië. In 1986 haalde Kissing the Pink er in Nederland de 25ste plaats mee in de Top 40. Hun grootste hit zou echter hun Britse nummer-1-hit zijn: 'The Last film'. Geen kat die dat hier kent, maar wel één van mijn all time favourites (in de 12" uitvoering). Het nummer is nu behoorlijk gedateerd, en eigenlijk alleen nog leuk uit sentimentele overwegingen...
Check zelf even...
Kissing The Pink - Naked (1983)
01. The Last Film.mp3
02. Frightened In France.mp3
03. Watching Their Eyes.mp3
04. Love Lasts Forever.mp3
05. All For You.mp3
06. The Last Film (Hymn Version).mp3
07. Big Man Restless.mp3
08. Desert song.mp3
09. Broken Body.mp3
10. Maybe This Day.mp3
11. In Awe Of Industry.mp3
12. Mr. Blunt.mp3
h**p://shareprotect.t-w.at/?id=MXQQ
Labels: 80s, Kissing The Pink, new wave
1 Comments:
In Nijmegen, Neerlands home van de postpunk New Wave, waar ik in de jaren '80 woonde, waren zij wèl een grote hit. In de Swing werd Big Man Restless erg vaak gedraaid.
Een reactie posten
<< Home